PlopsaFansite > Nieuws >
Afscheid van Superwirbel in Holiday Park
DATUM: 23 October 2013 - 12:09 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Na 34 jaar trouwe dienst, zal Holiday Park volgende week donderdag afscheid nemen van kurkentrekkerachtbaan Superwirbel. “Het afscheid valt ons zwaar”, geeft parkverantwoordelijke Bernd Beitz toe. Superwirbel maakt plaats voor een indrukwekkende nieuwe coaster, die volgend jaar zal openen.

Superwirbel

Superwirbel opende in 1979 en werd ontwikkeld door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. De achtbaan haalt een maximale snelheid van zo’n 80 km/u en telt twee kurkentrekkers, en was hiermee tevens de eerste inversiecoaster in Duitsland. Achtbaanfan Richard Rodriguez vestigde, enkele jaren na de opening van Superwirbel, het record ‘achtbaanzitten’ op de coaster.

“Het afscheid van Superwirbel valt ons zwaar, net zoals voor onze bezoekers. Het is echter onvermijdelijk geworden,” laat parkmanager Bernd Beitz van Holiday Park weten. In het voorjaar van 2014 opent het park er een nieuwe spectaculaire achtbaan. “Een voor Europa unieke katapultachtbaan”, vult Beitz aan. “Ook volgend seizoen komen de fans van achtbanen opnieuw aan hun trekken.”

Spectaculaire investering

Het park investeert volgend jaar ongeveer 8 miljoen euro in de nieuwe achtbaan en een omliggend themagedeelte. De gelanceerde achtbaan zal een snelheid van 100 km/u halen, en zal zowel vooruit als achteruit door de verschillende elementen razen. Het gaat over een identieke kopie van de Superman Ultimate Flight, die vorig jaar opende in het Amerikaanse pretpark Six Flags Discovery Kingdom in Califonië.

Op de laatste dag van het seizoen organiseert het park een speciaal fan-evenement naar aanleiding van de laatste rit van Superwirbel.

Delen Tags
Facebook , , , , ,

Twitter
Google+