PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (16 november 2013)
DATUM: 16 November 2013 - 20:42 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Sinterklaas is opnieuw in het land en werd zaterdag feestelijk ontvangen in Plopsaland De Panne! Daarnaast zijn in Wickieland afgelopen week de eerste voorbereidingen getroffen voor de bouw van de tweede fase, die volgend voorjaar moet openen.

2013-11-16_PDP

Sinterklaas is opnieuw in het land en werd zaterdag feestelijk ontvangen in Plopsaland De Panne met een heuse intrede en de spetterende Grote Zwarte Pieten Show in het Plopsa Theater. Alle brave kinderen – er zijn volgens de Sint immers géén stoute kinderen – kregen bovendien ook de kans om op de foto te gaan met Sinterklaas, dit op de Kiosk op het Dorpsplein.

Acteur Christophe Stienlet, misschien nog het meest bekend van zijn rol als Bartje in het voormalige vtm-programma Schuif Af, verving zaterdag Patrick Onzia en was gastheer van dienst tijdens de intrede en de show in het Plopsa Theater.

Wickieland

Afgelopen week is ook het startschot gegeven voor de bouw van de indrukwekkende tweede fase van Wickieland. In het voorjaar krijgt waterattractie Wickie The Battle een heus stationsgebouw en opent naast restaurant Viking Grill een winkel. De tijdelijke wachtrij van Wickie The Battle is ondertussen volledig weg en ook de poncho-automaat is er verwijderd. Alle klinkers zijn zowel bij de voormalige wachtrij van Wickie The Battle als naast de Viking Grill weg.

Door deze werken staan de boten van Wickie The Battle halfweg het vaarparcours ‘geparkeerd’ en is het water uit het meer van Wickieland gepompt. De toegangsweg tussen station Wickie van de Plopsa-express en restaurant Viking Grill is afgesloten. Het meet&greet podium van Wickieland staat voorlopig ook op een andere plaats in het gebied.

Plopsaqua

Op de werf van Plopsaqua is een team al enkele weken bezig met verschillende grond- en funderingswerken. Afgelopen week publiceerde Plopsa op Facebook een knappe overzichtsfoto van deze werken. Aan de nieuwe toegangsweg achter het Plopsa Theater, wellicht de weg voor leveringen specifiek voor het theater, is er een houten poort geplaatst.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+