PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (14 december 2013)
DATUM: 14 December 2013 - 21:23 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Voor het tweede weekend op rij staat Plopsaland De Panne in het teken van Winter Plopsaland. Het park werd afgelopen week verder gedecoreerd, met bijvoorbeeld nieuwe kerstbomen in de Plopsa Boulevard aan de ingang. Ook in de rest van het park bleek er voorbije week hard gewerkt te zijn.

2013-12-14_PDP

Wickieland

De werkzaamheden voor de tweede fase van Wickieland zijn nog steeds lopende. De basis van de bovenverdieping van de twee nieuwe gebouwen is vorige week in orde gebracht. Ook de overgang tussen enkele muren en de staalconstructie lijkt verder afgewerkt te zijn.

De tweede fase van Wickieland bestaat uit de bouw van een wachtrijgebouw voor Wickie The Battle en een winkelgebouw. In beide gebouwen zal ook een klein uitgiftepunt met eten of drinken gevestigd zijn. Deze uitbreiding zal bij de seizoensstart van 2014 openen. 

Plopsaqua

Waar er amper één maand geleden nog sprake was van een diepe put, gaat ook de werf van Plopsaqua verder de hoogte in. De contouren van de verschillende onderdelen van het zwembad beginnen dan ook duidelijk naar voren te komen. Tegen de De Pannelaan is een effen betonnen vlakte waarneembaar, mogelijk gaat het over de basis voor het 25-meterbad.

Viktor’s Race

Bij Viktor’s Race zijn er afgelopen week opnieuw heel wat delen van de track verwijderd. Een groot gedeelte van de achtbaanrails die in het midden van het parcours gelegen zijn blijven voorlopig onaangeroerd.

Viktor’s Race ondergaat momenteel een grondige vernieuwingsoperatie, waarbij vooral het comfort van de bezoekers centraal staat. De achtbaan dateert nog uit de Meli-periode en is één van de oudste achtbanen van België. De achtbaan blijft nog de hele periode van Winter Plopsaland gesloten. De (her)opening is voorzien bij de start van het nieuwe seizoen. 

Rollerskater

Bij achtbaan Rollerskater krijgen de beelden – die er begin dit seizoen een plaatsje kregen – een vaste en stevige ondergrond. De beelden van Wizzy, Woppy en Kasha zijn hierdoor tijdelijk enkele meters verplaatst van hun vertrouwde plaats. De taartschotel met Dongo is hierdoor zelfs tijdelijk uit het parcours van de achtbaan gehaald en staat aan de restanten van uitkijktoren Panoramic.

De beelden van Wizzy, Woppy, Dongo en Kasha maakten tot begin 2013 deel uit van bootrondvaart De Vaat. Deze attractie werd dit voorjaar getransformeerd naar Kaatje Zoekt Eendje, waardoor het park besloot om de beelden grondig te renoveren en te verplaatsen naar de Rollerskater – één van de twee overblijvende attracties rond Wizzy & Woppy.

Plopsa Theater

In het Plopsa Theater staat dit weekend overigens Kabouter Klus voor het laatst dit jaar op de planken in Plopsaland De Panne. Vanaf volgende week staan er, tot het einde van het jaar, telkens twee verschillende shows op het programma in het theatergebouw van Plopsaland De Panne. Inbegrepen in het dagticket is dan de show met Kabouters Plop en Lui of de show van Ketnet Kerst.

Aanstaande zaterdag gaat ook de Samson & Gert Kerstshow in première, waarvoor ondertussen ook verschillende voorbereidingen zijn getroffen in het Plopsa Theater…

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+