PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (21 december 2013)
DATUM: 21 December 2013 - 23:05 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Winter Plopsaland presenteert deze kerstvakantie weer heel wat extra’s aan de bezoekers. Zo is er de speciale kerstshow van Plop en Lui in het Plopsa Theater en is er de Schaatspiste op het Dorpsplein. Nieuw dit jaar is het restaurant van Lucy Chang, op de Big & Betsy Hoeve. Daarnaast ging vandaag ook de gloednieuwe Samson & Gert Kerstshow in première in het Plopsa Theater.

2013-12-21_PDP

Samson & Gert Kerstshow

Zaterdag ging de nieuwe Samson & Gert Kerstshow in première in het Plopsa Theater. De klassieker onder de shows van Studio 100 is hierdoor voor het eerst in meer dan 20 jaar niet meer in Antwerpen te zien. De formule blijft uiteraard ongewijzigd en ook de populairste personages – Alberto, de Burgmeester en Van Leemhuyzen – maken er weer hun opwachting.

Wie nog geen ticket heeft, moet zich haasten. Bijna alle shows zijn uitverkocht, op enkele na. Op de website van Plopsa of de ticketwebsite van Studio 100 kan er meer informatie gevonden worden. Aan het kassagebouw van Plopsaland De Panne is er in deze periode ook een ticketshop van Sherpa te vinden, waar tickets aangekocht kunnen worden.

Plop Kerstshow

Daarnaast is er in het Plopsa Theater ook de Plop Kerstshow te zien, waarvoor geen speciaal ticket aangekocht moet worden. Plop en Lui vieren in de show een groot kerstfeest bij de Kerstkabouter, waar ze een handje komen helpen.

Lucy Chang pop-up restaurant

De hoeve van Big & Betsy is deze vakantie de uitvalsbasis van het pop-up restaurant van Lucy Chang. Bezoekers worden al vanaf het Bumba Theater warm gemaakt voor het tijdelijke restaurant met Aziatische specialiteiten. De lampionnen en kolommen met afbeelding van Bumba-figuur Li-Ling nodigen bezoekers uit om er een kijkje te komen nemen. Leuk detail: ook de standaard verlichting op de hoeve is ’s avonds volledig assorti met de lampionnen, en kleurt dan ook volledig rood.

Het restaurant mét tafelbediening – een primeur in Plopsaland De Panne – is gevestigd in een aparte tent én in restaurant Big & Betsy Hoeve, waar de decoratie en zitcapaciteit werden aangepast in functie van het Aziatische thema. Het uitgiftepunt – normaal gezien van het pannenkoekenrestaurant – doet nu dienst als uitgiftepunt van Lucy Chang, met eveneens Aziatische specialiteiten. Ook op het Dorpsplein is er een mobiel verkooppunt van Lucy Chang te vinden.

Het park denkt ook aan de kleinste kinderen: zo zijn er voor de kleinste bezoekertjes aangepaste kleurplaten met Bumba en Li-Ling en kunnen ze ook op de foto met Li-Ling. De figuur – een andere dan diegene in de Bumba Show in Plopsa Indoor Hasselt of Coevorden – is dan ook op regelmatige tijdstippen te vinden aan het restaurant of aan de wokkkraam op het Dorpsplein.

Parknieuwtjes

  • In de foyer van het Plopsa Theater werden de wanden gedecoreerd met een mooi en toepasselijk retropatroon en oranje motieven.
  • De Schaatsbaan staat dit jaar opnieuw boven het veld van De Dansende Fonteinen. De schaatsverhuur tussen het terras (met de filmhekken) en de schaatspiste te vinden, waardoor de doorgang voor de Kinderdisco dit jaar opnieuw vrij is.
  • Op verschillende hekken op het Dorpsplein hangen er aangepaste winterbanners over de nadars.
  • Eén van de chalets bij de Plopsa Outlet Store doet dit jaar dienst als jeneverkraam.
  • Bij Viktor’s Race staat er nu geen enkel gedeelte van de track meer recht. Verschillende onderdelen liggen nog wel langs het parcours.
Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , , , ,

Twitter
Google+