PlopsaFansite > Nieuws >
Bouw Plopsaqua bereikt hoogste punt
DATUM: 22 April 2014 - 18:14 | CATEGORIE: Plopsaqua | AUTEUR: PlopsaFansite

Vanmorgen werd een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van zwemparadijs Plopsaqua. In het bijzijn van Steve Van den Kerkhof, Gert Verhulst en Ann Vanheste werd het lanceringsplatform van de spectaculaire ‘superloop’-glijbaan op zijn plaats gebracht en werd zo het hoogste punt van het waterpark bereikt.

2013-04-22_PAQ

Over minder dan een jaar opent Plopsaqua, het overdekte waterpark van Plopsaland De Panne, zijn deuren. Het volledige project werd vanmorgen voorgesteld aan de pers. Plopsa verwacht jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers te ontvangen. Er hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro aan het waterpark.

All seasons-bestemming

Plopsaqua zal over een uitgebreid aanbod attracties voor de ganse familie beschikken, gedecoreerd naar de wereld van Wickie de Viking. Met Plopsaqua is Plopsaland De Panne – na de opening van Mayaland Indoor en het Plopsa Theater – verder aan het groeien naar een all seasons-bestemming. De volgende stap is de bouw van het Plopsa Hotel, waarvan de werken in april 2015 van start gaan.

Spectaculaire glijbanen

Naast enkele kinderbaden en waterspeeltuinen voor de allerkleinsten, zal Plopsaqua ook 3 spectaculaire glijbanen openen. Deze glijbanen zullen vertrekken vanuit een toren van 23 meter hoog. De ‘superloop’-glijbaan is uniek in BelgiĆ«. “Zwemmers vallen loodrecht naar beneden in de glijbaan, na het openklappen van een luik onder beide voeten”, klinkt het bij Plopsa.

Het gethematiseerde waterpark wil daarnaast ook inspelen op beleving, door gebruik te maken van speciale effecten zoals een simulatie van regen en onweer boven het golfslagbad en met een heuse ‘moviegrot’.

Hoogste punt

Vanmorgen werd het lanceringsplatform van de ‘superloop’-glijbaan, op zo’n 19 meter hoogte, op zijn definitieve plaats gemonteerd. Het waterpark bereikte hiermee het hoogste punt. Dit moment werd bijgewoond door Steve Van den Kerkhof – algemeen directeur van Plopsa, Gert Verhulst – CEO van Studio 100 en door Ann Vanheste – burgemeester van de gemeente De Panne.

De opening van Plopsaqua is voorzien op 1 april 2015. “Geen aprilgrap”, liet Steve Van den Kerkhof weten tijdens de presentatie vanmorgen.

Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+