PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland viert jubileum met vernieuwde gebieden
DATUM: 15 October 2014 - 17:49 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne, Plopsaqua | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsaland De Panne viert volgend jaar de vijftiende verjaardag. Het themapark investeert ruim 4 miljoen euro in de bouw een themagedeelte rond Prinsessia en een upgrade van het bestaande Kermisplein van Samson & Gert. Daarnaast gaat er ook een bedrag van 16 miljoen euro naar Plopsaqua, het eerste waterpark van de groep.

IMG_9861.JPG

Concepttekening/afbeelding: Plopsa

Plopsaland De Panne pakt op de vijftiende verjaardag groots uit. Naast waterpark Plopsaqua, goed voor een investering van 16 miljoen euro, zal er nog een bijkomend bedrag van 4 miljoen euro geïnvesteerd worden in twee verschillende projecten. Met deze projecten wil het park zowel de klassieke figuren als recentere personages van Studio 100 een plekje geven in het park.

Prinsessia

De prinsessen van Prinsessia krijgen hun eigen themagedeelte op de locatie waar zich momenteel de Koffiekopjes bevinden. “De attractie zal overdekt worden en zal omgetoverd worden tot de balzaal van het kasteel van Prinsessia”, klinkt het bij Plopsa. In het kasteel komt ook een nieuwe winkel en een restaurant. De bouw ervan start na de kerstvakantie en de opening is voorzien in juli 2015.

Er hangt een kostenplaatje van 2,5 miljoen euro aan deze toevoeging.

Samson & Gert

Ook het Kermisplein, het themagedeelte rond Samson & Gert, zal een make-over krijgen. Het park publiceerde vandaag een ontwerpschets van het plein met centraal een Kiosk zoals op het Dorpsplein, nieuwe decoratie bij restaurant Fred Kroket en nieuwe lantaarnpalen met verwijzingen naar de personages uit het programma.

Het park hoopt met deze investeringen de kaap van 2 miljoen bezoekers per jaar te halen. “Het is belangrijk dat we blijven investeren in onze parken. Een bezoek aan Plopsaland De Panne is niet alleen een heuse belevenis door ons ruime aanbod aan attracties. Kinderen halen ook erg veel plezier uit de herkenning van hun favoriete figuren.”, weet Steve Van den kerkhof, CEO van Plopsa.

Foto’s

 

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+