PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwe Wienerwalz op komst in Plopsaland De Panne
DATUM: 23 November 2014 - 17:52 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsaland De Panne zal volgend seizoen de Wienerwalz, de slingermolen op het Kermisplein, vervangen door een gloednieuw exemplaar. De openingsdatum van huidige molen is onbekend, maar dateert wellicht uit eind jaren ’70, begin jaren ’80.

IMG_0399.JPG

Plopsaland De Panne maakte zondag op Facebook bekend dat de Wienerwalz, de slingermolen op het Kermisplein, volgend jaar zal vervangen worden door een gloednieuw exemplaar. Het Nederlandse bedrijf Wooddesign zal wellich instaan voor de bouw van de attractie. “We are proud to announce the sale of the third Wave Swinger to the Plopsa group”, kondigde het bedrijf afgelopen week aan. De twee overige zweefmolens staan in de beide Plopsa Indoor-parken.

De huidige Wienerwalz van Plopsaland De Panne dateert uit eind jaren ’70, begin jaren ’80. Een exact openingsjaar is niet bekend. De nieuwe Wave Swinger kadert in een grote vernieuwingsoperatie van het Kermisplein volgend jaar. Eerder dit jaar werd hetzelfde principe ook toegepast bij een andere attractie in Plopsaland De Panne: de oude Viktor’s Race werd vervangen door een identiek model.

 

Delen Tags
Facebook , ,

Twitter
Google+