PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa Fanday 2014: Nieuwtjes
DATUM: 29 November 2014 - 15:28 | CATEGORIE: Plopsa, Plopsaqua | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsaland De Panne ontving vandaag opnieuw heel wat pretparkfans voor de jaarlijkse Plopsa Fanday. Na een exclusief bezoek aan de werf van waterpark Plopsaqua, zorgde CEO Steve Van den Kerkhof voor een leerrijke presentatie over de aankomende nieuwigheden in de Plopsa-parken.

IMG_0446.JPG

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is opnieuw op weg richting een topseizoen. Het park verving afgelopen winter Viktors Race door een identiek model, gaf Bumba tijdens het voorjaar een mooiere stek in het park en werkte dit jaar verder aan waterparadijs Plopsaqua.

Ook voor de volgende jaren heeft het park weer verschillende uitbreiding op het programma staan. ‘De Koffiekopjes’ zal na de vakantie getransformeerd worden naar het kasteel van Prinsessia. In het kasteel komen een restaurant en daarnaast ook nog een ruimte waar voordrachten gegeven kunnen worden. De grote koffiekan in het midden van de attractie maakt plaats voor een dansend koppeltje.

Het Kermisplein zal volledig heringericht worden. Er staan hier verschillende aanpassingen op stapel, zo zal het groen in het gebied herzien worden en krijgen de personages uit Samson & Gert, waaronder ook Octaaf en Mevrouw Jeannine, een eigen standbeeld.

2015 zal ook een belangrijk feestjaar worden voor Plopsaland De Panne. Het aangepaste feestlogo zal de volgende weken geïntegreerd worden in alle communicatiemiddelen. Bovendien zal ook Koning Plopsa zijn rentree maken als parkfiguur. Koning Plopsa is het grote televisiefiguur dat tot voor enkele jaren in het logo van de ‘Plopsa’-parken stond. Ook in de openingsjaren was het figuurtje aanwezig als parkmascotte in de Plopsa-parken.

Op 11 juli viert Plopsaland De Panne deze verjaardag met alle abonnees. Die dag zal er een unieke VIP-avond georganiseerd worden voor de abonnees van Plopsa. Waarbij abonnees exclusieve kortingen krijgen in restaurants en winkels en er bovendien ook extra animatie voorzien zal zijn.

Shows & evenementen

Ook werd er een tipje van de sluier opgelicht over de aankomende evenementen. Bumba krijgt volgend jaar opnieuw zijn Bumba Show in het Plopsa Theater, die naast de dagelijkse Maya Show te zien zal zijn. Prinsessia en het nieuwe Ghost Rockers zullen een rol krijgen tijdens de aankomende Ketnet Fandagen en zullen ook op zondagen in juli en augustus een show krijgen.

De nocturnes zullen afwisselend het thema Viva Brazil en ‘Franse avonden’ krijgen. Een concrete invulling rond dat laatste is op dit moment niet bekend. Bovendien krijgt Plop opnieuw zijn eigen evenement in september. Hij viert niet meer zijn verjaardag, maar zorgt voor een knallend feest met zijn dierenvrienden uit de aankomende reeks ‘Plop & De Peppers’.

En verder in de toekomst

Volgend jaar begint het park ook met de bouw van het Plopsa Hotel. Onmiddellijk na de opening van Plopsaqua zullen de werfdoeken aangepast worden zodat het duidelijk zal zijn dat het hotel er aankomt! Het park streeft naar een viersterren hotel met 82 kamers. Er hangt een prijskaartje van 10 miljoen euro aan het project.

Parkmanager Wim Wauters mocht bovendien ook nog een tip geven over de nieuwe grote attractie die in 2016 zal openen. Het zou gaan over een bouwer die afkomstig is uit Amerika. Verder is er niets bekend over de attractie.

Plopsa Indoor Hasselt

In Plopsa Indoor Hasselt zal Maya de Bij nog voor het einde van het jaar een eigen gebied krijgen, zoals eerder werd aangekondigd. Alles rond de attractie ‘De Eenden’ zal een make-over krijgen met gigantische bloemen en beelden van de personages uit de reeks.

Daarnaast zal er in december, ter promotie van de eerste Maya-film ‘Maya: De Eerste Vlucht’, een evenement georganiseerd worden van Maya. Dit zou gebeuren in samenwerking met de Vlaamse kinderzender vtmKzoom.

Plopsa Coo

Plopsa Coo heeft er een minder seizoen op zitten, gaf CEO Steve Van den Kerkhof toe. Het mindere weer zoup de belangrijkste reden zijn. Het park investeerde dit jaar in de transformatie van enkele bestaande attracties. Zo werd de Minigolf een op en top Plop-attractie en werd Halvar geïntroduceerd bij de achtbaan achterin het park.

Volgend jaar opent het park een familieattractie met drie verschillende waterglijbanen van attractiebouwer Van Egdom. De bouwaanvraag is ingediend en een opening is afhankelijk van de goedkeuring. De nieuwe attractie krijgt een plaatsje achterin het park en zal geïntegreerd worden in de natuurrijke omgeving die eigen is aan het park. Een gedeelte van de Karting zal door de komst van de nieuwe attractie ingekort moeten worden.

Holiday Park

Hoewel Holiday Park in 2014 meer bezoekers dan afgelopen jaar heeft ontvangen, sprak Van den Kerkhof toe dat het geen fantastisch jaar was voor het Duitse Plopsa-park. Hij refereerde hierbij naar het ongeval met de Spinning Barrels waarbij, voor het eerst in de geschiedenis van de groep, een dodelijk slachtoffer te betreuren viel.

Dit jaar konden bezoekers de nieuwe achtbaan Sky Scream uittesten en kennismaken met het griezelthema dat bij de attractie hoort. Voor het eerst in de geschiedenis van Plopsa werd er niet gekozen voor een thema dat gelinkt is aan een figuur van Studio 100, maar werd er voor een eigen verhaal gekozen. Dit werd ook doorgetrokken naar de waterskishow waar een spectaculaire ‘jetovator’, een vliegende jetski’. De bezoekers reageerden, volgens de statistieken uit de enquêtes, positief op de vernieuwde show.

Wickie de Viking kreeg dit jaar ook zijn eigen attractie in Holiday Park. De voormalige Teufelsfasser werd omgetoverd tot de Wickie Splash en in het gebied openden ook nog een nieuw winkelpunt en een nieuw horecapunt. De ingang van de attractie werd verplaatst naar een centralere plaats in het gebied.

2015

Volgend jaar staan verschillende renovaties op de planning in Holiday Park. Prijzenwinnaar Expedition GeForce zal voorzien worden van een dak en ook in het gebied rond de attractie zullen er heel wat nieuwigheden te ontdekken zijn, zoals een nieuwe toilettenblok.

Restaurant Pfalzgraf werd de afgelopen weken volledig leeggemaakt en zal volledig gedecoreerd worden naar een Italiaans restaurant, vergelijkbaar met restaurant Mr. Spaghetti in Plopsaland De Panne. Er zullen verschillende pastagerechten en pizza’s aangeboden worden. Mogelijks blijven ook nog schnitzels en andere typisch Duitse gerechten op het menu staan, om tegemoet te komen aan de vragen van de bezoekers.

Het binnengedeelte van Sky Scream zal ook verder afgewerkt worden. De wachtrij zal een doorgedreven griezelthema krijgen met verschillende griezelige animatronics, zeg maar bewegende beelden.

Studio 100

Ook uit de wereld van Studio 100 valt er weer heel wat nieuws te rapen. Sinds enkele weken komt Ghost Rockers op Ketnet. Studio 100 is erg tevreden over de kijkcijfers van de reeks. Binnenkort komt er ook een nieuwe reeks van Plop: Plop & De Peppers, waarbij Plop op bezoek gaat bij drie dierenvrienden.

Binnenkort lanceert het Vlaamse productiehuis ook nog Wanagogo, een nieuw interactief digitaal platform. Studio 100 Animation is op dit moment bezig met de ontwikkeling van de reeks Nils Holgerson, opnieuw een remake van een oude televisiereeks.

Plopsa

Tenslotte zullen de medewerkers van Plopsa volgend jaar ook een nieuwe outfit krijgen. Er werd gekozen voor een moderne look, die voor Plopsa werd ontwikkeld door partner JBC. De collectie bestaat uit truien, jassen, sjaals, handschoenen, t-shirts,…

Leuk om te weten. Plopsa ontving in 2014 maar liefst 2,8 miljoen bezoekers, een nieuw record!

Delen Tags
Facebook , , , , , , , , ,

Twitter
Google+