PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland best gewaardeerde Belgische pretpark bij Zoover
DATUM: 15 December 2014 - 21:22 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsaland De Panne is bij website Zoover uit de bus gekomen als best gewaardeerde pretpark van België. Het park haalde een score van 8,6 op 10. In de algemene Europese ranking eindigde het themapark zelfs op de vierde plaats.

2014-12-15_PDP

Plopsaland De Panne is gekozen tot het best gewaardeerde pretpark van België bij beoordelingswebsite Zoover. Het themapark eindigde met een gemiddelde score van 8,6 op 10 en staat hiermee op gelijke hoogte als Attractiepark Toverland in het Nederlandse Sevenum en de Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel. De drie parken kunnen zich tot ‘Best gewaardeerde park van de Benelux’ kronen. De uitslag is gebaseerd op 288 verschillende beoordelingen, waarvan meer dan de helft van de stemmers afkomstig is uit Nederland.

Het park rond de figuren van Studio 100, dat volgend jaar zijn vijftiende verjaardag viert, eindigde in de algemene Europese lijst op de vierde plaats en is het enige Belgische park in de top 10.

Update / 17 december 2014 19u40

Vandaag laat het park middels een persbericht tevreden te zijn met dit knappe resultaat. “Dit is een bekroning voor het werk van al onze medewerkers”, weet parkmanager Wim Wauters. Volgens Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa, is dit resultaat te danken aan de vele investeringen van de afgelopen jaren. “Afgelopen jaren openden wij in Plopsaland De Panne Mayaland Indoor, de nieuwe themazone Wickieland met 2 nieuwe attracties en het Plopsa Theater. Zo kunnen we ons als themapark ook steeds meer profileren als all weather bestemming, maar ook als unieke locatie voor evenementen,” klinkt het.

Volgend jaar opent op het domein van Plopsaland De Panne het waterpark Plopsaqua, goed voor een investering van 16 miljoen euro. Daarnaast krijgen ook de prinsessen uit Prinsessia hun eigen kasteel in het themapark en zal het Kermisplein van Samson & Gert grondig vernieuwd worden.

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+