PlopsaFansite > Nieuws >
Man schenkt gestolen Meli-bij aan Plopsaland
DATUM: 15 June 2015 - 20:32 | CATEGORIE: Meli, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Aanstaande vrijdag zal de familie Florizoone, de eigenaars van het voormalige Meli Park, een Meli-bij in ontvangst nemen dat meer dan 40 jaar geleden ontvreemd werd uit het park. De familie schenkt het beeld op zijn beurt aan Plopsaland, dat het een plaats geeft in het Meli Museum.

Eind jaren ’70 werd, door een bezoeker die een leuk aandenken wou hebben van zijn bezoek aan het park aan de Belgische kust, een beeldje van een bij ontvreemd in het toenmalige Meli Park. Het zou gaan over een beeldje uit het Apirama, de bootrondvaart die we tegenwoordig kennen als het Bos van Plop. Het was de wens van deze bezoeker dat het beeld na zijn dood terug aan het park geschonken zou worden.

De familie van de inmiddels overleden man zal het beeld aanstaande vrijdag plechtig overhandigen aan de familie Florizoone, de eigenaars van het voormalige Meli Park en het populaire honingbedrijf Meli. Deze zullen het beeldje symbolisch dan schenken aan Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne. Het beeld zal dan een plaats krijgen in het Meli Museum.

Het Meli Museum is het huisje tussen het Bos van Plop en het Dorpsplein van Plopsaland De Panne, en bevat verschillende andere relikwieĆ«n uit de Meli-periode zoals de animatronics uit het Apirama, decorstukken uit het park en heel wat beeldmateriaal. Het is de eerste keer dat de naam ‘Meli Museum’ in officiĆ«le communicatie van Plopsaland voorkomt.

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+