PlopsaFansite > Nieuws >
Beeldje na 44 jaar terug in ‘Meli Park’
DATUM: 19 June 2015 - 12:10 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Vanochtend werd een beeldje, dat zo’n 44 jaar geleden in Meli Park werd ontvreemd, plechtig overgedragen aan de toenmalige eigenaars van Meli Park. Die schonken het op hun beurt aan Plopsaland De Panne. Het bijtje is voortaan te vinden in het Meli Museum.

In mei 1971 werd in het toenmalige Meli Park in De Panne een beeldje van een bij ontvreemd uit een attractie die later aan de basis lag van bootrondvaart Aprirama, wat in 2000 Het Bos van Plop werd. De man wou graag een souvenir hebben aan zijn fijne dag in Meli. 

Een van de laatste wensen van de persoon was dat het beeldje opnieuw aan Meli werd overhandigd na diens overlijden. Dit gebeurde vandaag in het bijzijn van enerzijds de familie van de toenmalige bezoeker van Meli en anderzijds de familie Florizoone, de toenmalige eigenaars van Meli Park. “Het is één van de weinige overblijvende beelden uit deze attractie”, klonk het vanmorgen.

De twee aanwezige kinderen van oprichter Alberic Florizoone schonken het beeldje op hun beurt aan Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne. Het beeld heeft een prominente plaats gekregen in het Meli Museum, vlakbij het Bos van Plop. 

Delen Tags
Facebook , ,

Twitter
Google+