PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland De Panne zamelt bloed in voor Rode Kruis
DATUM: 14 August 2015 - 17:41 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Op vrijdag 21 augustus organiseren Plopsaland De Panne en het Rode Kruis een bloedinzameling in de Foyer van het Plopsa Theater. Ook Studio 100-topman Gert Verhulst zal aanwezig zijn om bloed te geven.

2015-08-14_PDP

Plopsa en het Rode Kruis slaan de handen ik mekaar voor de allereerste bloedinzameling in Plopsaland De Panne. Deze zal doorgaan op vrijdag 21 augustus van 12u30 tot 20u30 in de Foyer van het Plopsa Theater, aan de ingang van het themapark aan de Vlaamse Kust. “We zijn heel blij met deze samenwerking met Plopsa,” laat An Luyten van het Rode Kruis weten.

Beide organisaties willen met deze actie niet alleen de medewerkers van het pretpark aanspreken, maar ook bezoekers. Medewerkers van het Rode Kruis zullen daarom op 20 augustus aan de ingang van Plopsaland De Panne staan om mensen warm te maken voor de inzamelactie. Studio 100-topman Gert Verhulst, die op dat moment in het park bezig is met de laatste Samson & Gert Zomershows, geeft het goede voorbeeld en zal mee bloed geven.

“De bloedinzameling zal plaatsvinden naar aanleiding van het streven van Plopsa naar het label ‘Onderneming met een Hart’”, klinkt het bij Plopsa. “Dit label wordt verkregen wanneer een organisatie zich voldoende inzet om bloeddonoren te werven”. Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne vult aan; “We zouden het een hele eer vinden om de lijst van ‘Ondernemingen met een Hart’ te vervoegen. We moedigen onze werknemers die in aanmerking komen om bloed te geven dan ook aan om de stap te zetten.”

Wie aanwezig wil zijn, dient zich vooraf te registreren op website www.plopsageeftbloed.be. Wie bloed wil geven moet niet in het bezit zijn van een ticket, maar krijgt – op vertoon van de registratie – vanaf 17u30 gratis toegang tot het park.

Update – 19/08/2015

Iedereen die donor zal zijn, zal door Plopsa-partner IJsboerke getrakteerd worden op een gratis ijsje. Dat laat de roomijsfabrikant vandaag weten op Twitter en werd later ook bevestigd door het Rode Kruis.

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+