PlopsaFansite > Nieuws >
Bouw houten achtbaan Plopsaland bestaat uit twee fases
DATUM: 27 August 2015 - 18:28 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

De houten achtbaan en bijhorend themagedeelte in Plopsaland De Panne zal in twee fases gebouwd worden. In de zomer van 2016 pakt het park uit met de houten achtbaan, in 2017 volgt het themagebied rond de wereld van Heidi.

2015-08-25_PDP

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep, heeft vandaag in een interview met Het Laatste Nieuws meer informatie vrijgegeven over de houten coaster dat het park volgend jaar zal openen. Net zoals bij Wickieland in Plopsaland De Panne en Sky Fly in Holiday Park zal er gewerkt worden met twee bouwfases. De eerste fase, klaar tegen volgende zomer, is de houten achtbaan en het bijhorende station. Tegen Pasen 2017 volgt de opening van het themagebied. 

“Na Halloween (2016) zullen we de attractie wel even sluiten om het verder te thematiseren. We willen er een heus Zwitsers dorp inrichten.”, laat Van den Kerkhof weten in het interview. “Het hout waarmee we de achtbaan van 618 meter lang zullen bouwen komt van de Verenigde Staten. Het hoogste punt zal zich op 22 meter bevinden en de karretjes zullen 71 kilometer per uur rijden.”

De achtbaan krijgt 2 treinen, met telkens 12 personen per trein. De eerste werken starten op 7 september. Parktrein Plopsa Express zal hierdoor nog tot het einde van het seizoen niet kunnen uitrijden.

Delen Tags
Facebook
Twitter
Google+