PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (30 september 2015)
DATUM: 30 September 2015 - 19:31 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

De laatste dag van september betekende ook de laatste dag van het Kustschlagerfestival in Plopsaland De Panne. Achteraan in het park zijn er twee grote werken waar verschillende teams druk aan de slag zijn. Vlak naast de Boomstammetjes werkt men verder aan de komst van de nieuwe houten achtbaan (zomer 2016) en aan de voet van de ROX-Flyer begint het Prinsessia Kasteel (december 2015) steeds meer kleur te krijgen. Wat ook voor extra kleur zorgt is de decoratie van Halloween met de vele pompoenen en strobalen.

2015-09-30_PDP

Houten achtbaan

In het toekomstige themagedeelte van Heidi worden de funderingen voor het stationsgebouw van de houten achtbaan steeds meer duidelijk. Er is een nieuwe werfweg aangelegd langs de restanten van de voormalige Panoramic. Vlak naast het meer van de Boomstammetjes zijn de voorbije dagen ook de bomen aanpalend aan het gebied weggenomen, wat voor een mooie inkijk op de werken zorgt vanaf De Draak en het Kasteelplein. Op de parking en op de toegangsweg naar het gebied werden er de afgelopen weken verschillende markeringen aangebracht. De banner van Hyundai op de parking is, door de werken voor de coaster, enkele meters verplaatst.

Prinsessia

De werken aan het Prinsessia Kasteel beginnen verdere vorm aan te nemen. Het torentje links van De Koffiekopjes (kijkend vanaf Anubis The Ride) is ingekleurd en boven het torenhuisje rechts van De Koffiekopjes is een geraamte voor de kantelen aangebracht. Aan de rechterzijde van het kasteel zijn kleine torentjes aangebracht en ook achteraan zijn de stellingen weg.

Halloween

Zaterdag gaat Halloween van start in Plopsaland De Panne met de Piet Piraat Halloweenshow. Tot het einde van de herfstvakantie zorgen Piet Piraat en Berend Brokkenpap elke zaterdag en zondag voor een knotsgek halloweenavontuur. Het park is vanzelfsprekend getransformeerd naar een halloweenpark op kindermaat met honderden pompoenen, strobalen, maiskolven en vele spinnen, spookjes en vleermuizen.

Andere aanpassingen

Dorpsplein

 • De zitbanken op het inkomplein hebben een nieuw kleurtje gekregen: grijs.
 • De banners van De Romeo’s zijn overal vervangen door promotie voor de Samson & Gert Kerstshow.
 • De gevel van het Plopsa Theater werd opnieuw geschilderd. Bepaalde delen lijken nog niet aangepast, waardoor deze werken mogelijk nog niet voltooid zijn.

Ploptuin

 • Na een langdurige technische panne draait De Vleermuis sinds vandaag terug zijn rondjes!

Anubis Zone / Prinsessia

 • Op het pad tussen het Prinsessia Kasteel en Anubis The Ride zijn een 8-tal lantaarnpalen geplaatst.

Kasteelplein

 • De Barbecue op het Kasteelplein werd getransformeerd naar een stand van Breydel.
 • Daarnaast is ook het assortiment aangepast: Braadworst is er vervangen door Broodje Breydelspek.
 • Zowel aan tafels bij De Gouden Wafel als aan de Barbecue zijn er nieuwe stoelen geplaatst. De tafels aan de Barbecue zijn ook gedecoreerd met kaarsen en tafellakens.

ROX-Zone

 • Horecapunt ROX-Mobiel kreeg een heuse overlay van Maes Radler.

Big & Betsy Hoeve

 • Op de vier pilaren naar het themagebied zijn borden geplaatst ter promotie van het horecapunt.
 • Aan het restaurant zijn de logo’s van Vondelmolen en IJsboerke bevestigd.

Algemeen

 • Bij verschillende kleinere horecapunten zijn nieuwe dubbelzijde menuborden geplaatst.
 • Vandaag was Studio 100 TV bezig met opnames voor de tussenstukken bij de programma’s. James Cooke was de aanwezige presentator. Er werd gefilmd op diverse locaties. Eerder wed er ook al opgenomen in Plopsa Indoor Hasselt.

Foto’s

Delen Tags
Facebook , , , , , , , ,

Twitter
Google+