PlopsaFansite > Nieuws >
50 miljoen euro aan investeringen in Plopsaland De Panne
DATUM: 8 December 2015 - 20:26 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

De volgende jaren zal Plopsa nog ruim 50 miljoen euro investeren in Plopsaland De Panne. In eerste instantie zal houten achtbaan Heidi The Ride openen, in een latere fase komt er nog het Plopsa Hotel bij. Verder denkt het park ook verder in de toekomst. Zo zijn er plannen voor een nieuwe grote attractie na voltooiing van het hotel.

Plopsaland De Panne heeft voor de volgende jaren ruim 50 miljoen aan investeringen op de planning staan. Een van de grote verwezenlijkingen uit dat budget, houten achtbaan Heidi The Ride, is momenteel al volop in opbouw. De opening hiervan is voorzien in de zomer van 2016. Tegen start seizoen 2017 zal gebied Heidiland verder afgewerkt worden met thematische huisjes in Oostenrijkse/Zwitserse stijl.

Plopsa Hotel 

De belangrijkste investering in het investeringsbedrag zal het Plopsa Hotel worden. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Groep, deed vandaag de plannen uit de doeken. Het budget voor de bouw van het hotel werd verhoogd van 10 naar 16 miljoen euro. Het Plopsa Hotel zal 120 kamers tellen, wat eveneens een flinke verhoging van het oorspronkelijk beoogde aantal is. Het viersterren hotel zal een art-nouveau- en belle-époquestijl meekrijgen. Bovendien voorziet Plopsa ook enkele gethematiseerde themasuites rond de personages van Studio 100.

Met het hotel tracht Plopsa ook de steeds groeiende B2B-markt verder uit te breiden. Er zullen dan ook diverse faciliteiten in het hotel voorzien worden om deze doelgroep aan te spreken, waaronder door een auditorium te bouwen. Bovendien krijgt het Plopsa Hotel ook een nieuw restaurant voor ruim 750 personen, waar zowel hotelgasten als parkbezoekers van Plopsaland De Panne kunnen eten.

Toekomst

Ook denkt Plopsa al verder in de toekomst, zo wil het park uiterlijk tegen 2019 een grote nieuwe attractie openen. Hierover is momenteel geen bijkomende informatie bekend. Plopsa hoopt tegen 2020 een totaal bezoekersaantal van 2 miljoen bezoekers te halen op de volledige site in De Panne.

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+