PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes op Plopsa Fanday 2015
DATUM: 13 December 2015 - 10:27 | CATEGORIE: 2016 Houten achbaan, Holiday Park, Plopsa, Plopsaland De Panne, Plopsaqua | AUTEUR: PlopsaFansite

Naar jaarlijkse gewoonte ontving Plopsa zaterdag alle Plopsa- en pretparkfans voor de Plopsa Fanday. Naast een bezoek aan Restaurant Prinsessia en een werfbezoek aan Heidiland, gaf Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof ook een woordje uitleg over de toekomstplannen van de groep.

Plopsa ontving zaterdag naar jaarlijkse gewoonte alle Plopsa- en pretparkfans voor Plopsa Fanday editie 2015. Alle aanwezigen kregen de kans om ‘s ochtends een kijkje te nemen in het gloednieuwe Restaurant Prinsessia, waar de voorbereidingen werden getroffen voor het grote openingsfeest dat er ‘s avonds zou plaatsvinden. Vervolgens trokken de bijna 80 aanwezigen richting de werf van Heidi The Ride en het toekomstige Heidiland.

Als afsluiter van de dag sprak Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, de menigte toe in het Plopsa Theater. Hij gaf een woordje uitleg over de plannen van de groep.

Plopsaland De Panne

Zoals eerder deze week werd bekendgemaakt, zal Plopsa de volgende jaren ruim 50 miljoen euro investeren in projecten als Prinsessia, Heidiland, het Plopsa Hotel en de nieuwe attractie voor 2018/2019. Met deze investeringen tracht de pretparkgroep tegen 2020 een totaal bezoekersaantal van 2 miljoen te halen op de volledige site in De Panne.

Heidiland

Het park is momenteel al druk aan het bouwen aan Heidi The Ride, de houten achtbaan van Great Coasters International. Plopsaland zal het gebied in twee fases openen. De eerste fase zal bestaan uit de opening van achtbaan Heidi The Ride (zomer 2016) en themagedeelte Heidiland (voorjaar 2017). In de eerste fase zal het park echter al zoveel mogelijk proberen te bouwen van het themagedeelte: denk hierbij aan de basis van de gebouwen. Bovendien zal het plein ook verhoogd worden, zodat bezoekers op een wandelhoogte van de vaargeul van De Boomstammetjes zullen komen.

Plopsa hoopt ook om de twee treinen van Heidi The Ride te kunnen opleveren zonder of met een beperkt aantal gordels in de treinen. Gordels in de treinen zou, volgens Van den Kerkhof, het proces in het station enkel maar vertragen. De beoogde minimumlengte voor bezoekers zal mogelijk 1,20m worden, dit is echter afhankelijk van de keuringsinstanties en tests die vlak voor de opening gedaan zullen worden.

Heidiland zal in 2017 wellicht vervolledig worden met een bijkomende attractie van de Nederlandse attractiebouwer Wooddesign. Het zou gaan om een draaimolen waar de dieren uit televisiereeks Heidi centraal staan.

Nieuwe attractie 2018/2019

Steve Van den Kerkhof liet ook vallen dat er in 2018/2019 een nieuwe grote indoorattractie zal openen in Plopsaland. Alle opties hiervoor zouden nog open liggen, zoals het attractietype of de locatie. Toch zou dit niet moeten betekenen dat ook het einde van Het Bos van Plop in zicht is. Het park is bewust dat dit nog steeds de tweede meeste bezochte en populairste attractie van het park is. Mogelijk zal er een nieuw soort Bos van Plop wel geïntegreerd kunnen worden in dit project.

Holiday Park

Volgend jaar viert Holiday Park zijn 45ste verjaardag en laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan. De grote verjaardagstaart van Plopsaland De Panne verhuist naar Holiday Park, en zal daar deel gaan uitmaken van de populaire waterskishow. Bovendien komt er ook een heuse figurenshow naar het podium op het Platz der Fontänen waarin alle figuren de verjaardag van het park zullen vieren.

Bovendien zal het park het concept van de ‘Plopsa Parade’ introduceren. Net zoals Koning Plopsa in Plopsaland opnieuw werd geïntroduceerd, zal in Holiday Park mascotte Holly deel uitmaken van de dagelijkse parade.

Airshow ’71

Het gebied rond de onlangs geopende Sky Fly zal door het leven gaan als Airshow ’71, waarbij ’71 verwijst naar het openingsjaar van het park. De waveswinger zal wellicht geleverd worden door de Nederlandse bouwer Wooddesign, de Red Baron-attractie mogelijk door Zamperla. Het park is echter nog met beide partijen aan het onderhandelen en hoopt deze gesprekken binnenkort af te ronden.

Meer Plopsaqua’s

Plopsa is nog aan het onderhandelen met 4 Belgische gemeenten of steden waar een optie bestaat om een Plopsaqua te openen. Plopsa mag niet bekendmaken over welke gemeenten of steden het gaat. Steden in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen vallen sowieso uit de boot omdat ze te dicht bij Plopsaqua De Panne gelegen zouden zijn en dit mogelijk concurrentie voor het bestaande waterpark zou worden. Het is wel duidelijk dat het nieuwe waterpark geen exacte kopie van Plopsaqua De Panne zal worden en dat het mogelijk ook een ander thema zal krijgen.

Bovendien is de pretparkgroep ook aan het onderhandelen met één Duitse stad. Van den Kerkhof maakte meteen ook duidelijk dat deze enige openstaande optie in Duitsland wel eens een samenwerking met de stad Hassloch zou kunnen worden, de stad waar Holiday Park gelegen is. Het park heeft echter nog geen concrete plannen om hier effectief een waterpark te bouwen.

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+