Naam
NL Apirama
FR Apirama
DE Apirama
EN Apirama
----
Score
KIDS / 0-3 j. |
KIDS / 3-8 j. |
KIDS / +8 j |
FAMILY |
THRILL |Video: Meli-Park.be

Informatie

Apirama was de voorloper van het Bos van Plop, de zeer gekende en p(l)opulaire darkride van Plopsaland De Panne. In deze charmante vaartocht kon je het leven van de bij volgen.

Het basisidee voor de attractie werd opgedaan op Expo '58 in Brussel, waar Meli als honingproducent een eigen paviljoen had. Eén van de attracties in het gebouw was een doorloopattractie waar het leven van de bij centraal stond.

Later werd de attractie verplaatst van Meli Heizel naar zusterpark Meli Park, in Adinkerke. Na een tijdje koos de familie Florizoone er voor om de attractie een grote update te geven, en tevens ook te moderniseren. Van een wandelattractie veranderde de attractie naar een rondvaart van een 5 à 6 minuten, en werden heel wat scènes herzien. Om de rondvaart aangenaam te maken werd er gezocht naar aangepaste muziek.

De muziek - die je zowel in de attractie als in de wachtrij kon horen, en lang in het geheugen bleef zitten - werd speciaal geschreven voor de attractie. John Franklin en Kevin Finn - van de groep The New Seekers - waren verantwoordelijk voor de muziek.

Toen in 1999 Studio 100 Meli Park opkocht werd zowat heel de attractie afgebroken, enkel de vaargeul bleef nog intact. Hierdoor is de vaarroute tot op de dag van vandaag dezelfde als ie vroeger was. De iconische bijen werden zorgvuldig uit de scènes gehaald en werden later verkocht. Heel wat fans van de Meli hebben nu één of meerdere bijen in hun collectie.

Er staan ook een drietal bijen uit het Apirama in het Meli-museum Meli: Anno 1952.

Themagebied

Inkomzone
Attractietype
Bootrondvaart
Bouwer
Metallbau Emmeln
Openingsdatum
16 mei 1979
Sluitingsdatum
3 oktober 1999
Heropening › Bos van Plop
29 april 2000
Rittijd
Steeds variabel
Aantal voertuigen
Steeds variabel
Passagiers per voertuig
Circa 9 personen
Foto's
PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws uit Plopsaland De Panne

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.