PlopsaFansite > Nieuws >
Pretparkfans ontdekken werven Plopsaland De Panne
DATUM: 25 May 2013 - 19:14 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Met ruim één maand voor de boeg, is de eindsprint richting de oplevering van twee indrukwekkende bouwwerven van Plopsaland De Panne ingezet. De werken zitten mooi op schema, wat concreet wil zeggen dat Wickie over ruim een maand de eerste bezoekers in zijn gebied mag ontvangen en dat medio juli de eerste shows zullen plaatsvinden in het nieuwe Plopsa Theater.

Plopsa nodigde vanmiddag een afvaardiging van (pretpark)fansites en de reporters van PlopsaCOOL uit voor een exclusieve rondleiding op de werven van het park. Ook enkele winnaars van een recente wedstrijd op de Facebookpagina namen deel aan deze rondleiding.

Wickie Zone

In de Wickie Zone waren verschillende bouwteams zaterdag bezig met de aankleding van de gebouwen en de indrukwekkende berg rond De Grote Golf. De decoratie van de gebouwen en berg bestaat uit zogenaamd spuitbeton waarin gedetailleerde vormen gecreëerd kunnen worden. Dit principe werd eerder ook al toegepast bij de gevels van Mayaland (Mr. Spaghetti) en bij het stationsgebouw van De Draak.

De twee attracties in de Wickie Zone staan ondertussen al een tijdje opgebouwd en zullen binnenkort onderworpen aan de verplichte veiligheidskeuringen. De Grote Golf is vorige week al uitgebreid getest, bij Wickie The Battle zijn de verschillende doelen en bijhorende effecten langs het parcours geplaatst en getest.

Het gebied telt naast de twee attracties ook nog twee horecapunten (Halvar’s Sandwich en Viking Grill), een toilettenblok en een spelletjesdesk. Volgend jaar opent het park een tweede fase, die bestaat uit een winkel en een uitbreiding van de wachtrij voor Wickie The Battle.

Plopsa Theater

Enkele weken na de opening van de Wickie Zone opent vooraan in het park een indrukwekkend multifunctioneel state-of-the-art theater. Neem het van ons aan: bij het betreden van het Plopsa Theater is het contrast met de circustent annex showtempel van weleer onvoorstelbaar groot!

Foyer

Bezoekers worden dan ontvangen in een foyer met een oppervlakte van 1.200 m2. Zaterdag was men er druk bezig met de afwerking van de ruimte, zoals het plaatsen van tegels en diverse werken aan de verlichting en technieken.

De foyer zal gebruikt worden als wachtruimte voor het begin van de shows of tussen twee shows in. Met een onmiddellijke verbinding naar Mayaland, kan de foyer – buiten de parkuren – ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld walking dinners voor zo’n 1.250 tot 1.400 personen. Het park wil met het nieuwe theater dan ook sterk inspelen op de groeiende B2B-markt.

Theaterzaal

In de theaterzaal is er de afgelopen weken druk gewerkt aan het plaatsen van de verlichting en de decoratieve kant van de zaal. Aan de zijkanten en achterkant van de ruimte komt er binnenkort een sterrenhemel, vergelijkbaar met de wanden in het theater van Plopsa Indoor Coevorden. Boven de tribune hangen er enkele tientallen LED-lampen die van kleur kunnen veranderen om zo een gewenst effect in de zaal te creëren.

Binnenkort zal ook het podium opgebouwd worden, krijgen de 1.400 zeteltjes er een plaatsje en zullen de loges verder afgewerkt worden.

De opening van het theater is voorzien op 15 juli. Samson & Gert zullen het Plopsa Theater openen met de klassieker onder de Plopsa-shows: de Samson & Gert Zomershow.

Wickie Zone

Plopsa Theater

Panoramafoto’s
Video


- in samenwerking met Studio100fan – www.studio100fan.eu

Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+