PlopsaFansite > Nieuws >
Verslag en nieuwtjes: PlopsaFanday 2013
DATUM: 7 December 2013 - 22:10 | CATEGORIE: Plopsa | AUTEUR: PlopsaFansite

Zaterdag vond in Plopsaland De Panne de jaarlijkse PlopsaFanday plaats. Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa, overloopt traditioneel de belangrijkste toevoegingen en aanpassingen in de Plopsa-parken, en geeft er een blik op de toekomstplannen van de groep.

2013-12-07_PDP

Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne werd er afgelopen jaar grondig geïnvesteerd in zowel de bestaande infrastructuur als in de toevoeging van nieuwe attracties. De Vaat en Dongo’s Race werden respectievelijk Kaatje Zoekt Eendje en Viktor’s Race, en werden opgenomen in het nieuwe themagedeelte De Wereld van Kaatje.

Superauto ROX kreeg bij de start van het seizoen dan weer een vaste stek aan de ROX-Flyer. Er werd ook een groot lichtplan ontwikkeld, dat nog overigens nog niet volledig werd uitgewerkt.

Shows

Aan de ingang bouwde het park enerzijds een charmante Kiosk en anderzijds het majestueuze Plopsa Theater. In het gloednieuwe theatergebouw staan de volgende maanden verschillende exclusieve evenementen en shows op het programma zoals de Samson & Gert Kerstshow, Foyer Exclusief en de finale van Miss België. Het park denkt ook aan toekomstige optredens, zoals daar zijn Rob De Nijs, Will Tura en Clouseau. “We willen het theater op vier vlakken gebruiken. Enerzijds voor het park, anderzijds voor externe organisatoren, anderzijds voor onze eigen events en anderzijds als feestzaal.”

Maya de Bij krijgt vanaf volgend seizoen een vaste parkshow in het Plopsa Theater. Het principe zal sterk vergelijkbaar zijn met de show die dit jaar in première ging in Holiday Park. Het park voorziet voor deze show ook een mooi decor.

Evenementen

Het evenementenconcept Fiesta Latina, dat vorig seizoen erg in de smaak viel in Holiday Park, zal volgend seizoen het centrale thema worden bij de nocturnes van Plopsaland De Panne. Het park zou echter enkele wijzigingen maken, om het ook toegankelijk te maken voor (kleine) kinderen.

Volgend jaar maken ook de prinsessen uit het aankomende programma Prinsessia hun opwachting in de Plopsa-parken. K3 zal volgend jaar ook een bezoek brengen aan Plopsaland De Panne. De exacte data van de evenementen in Plopsaland De Panne en de andere Plopsa-parken zullen volgend voorjaar bekendgemaakt worden.

FD_01

Bumba

De Bumba Show in het Bumba Theater is momenteel aan zijn laatste jaar bezig. Het park gaat het gebied rond het theater herinrichten, met een gloednieuw meet&greet-punt, een vast horecapunt en winkelpunt.

Hierdoor zal Bumba een eigen, mooi themagedeelte krijgen. Het (theater)gebouw zal overigens niet gesloopt worden.

Wickieland

Op de gronden van het voormalige Groot Theater werd in een recordtijd Wickieland opgetrokken. Het gedeelte telt twee gloednieuwe attracties (Wickie The Battle en De Grote Golf), twee horecapunten (Viking Grill en Panos: Halvar’s Sandwich) en een toilet-unit.

De eerste fase opende op 1 juli, het park is momenteel bezig met een tweede fase die uit een stationsgebouw voor Wickie The Battle, een nieuwe winkel en twee kleinere horecapunten zal bestaan. In het bestaand horecapunt Viking Grill zal er verder geïnvesteerd worden en zal het aanbod lichtjes wijzigen. De tweede fase van Wickieland opent in april volgend jaar.

Plopsaqua en hotel

Sinds enkele maanden is het park in de weer met de bouw van subtropisch zwemparadijs Plopsaqua. Het huidige zichtbare gedeelte is enkel de kelder van het gebouw, waardoor de werkelijke oppervlakte groter zal zijn dan wat momenteel doet vermoeden. Het waterpark zal ook enkele spectaculaire glijbanen tellen en een lazy-river met een grot.

FD_02

Voor de kleinste kinderen zal er op de verdieping een waterspeeltuin komen, deze zal geleverd worden door het bedrijf Van Egdom. Plopsaqua zal, zoals bekend, volledig gethematiseerd worden naar de leefwereld van Wickie de Viking, zij het in een landschap van smeltende sneeuw. Plopsa publiceerde zaterdagavond enkele tekeningen op de officiele pagina op Facebook, die de aanwezigen in primeur te zien kregen. Het park is nog aan het onderzoeken welke opties en mogelijkheden er zijn op technisch en decoratief vlak.

Met de bouw van het zwembad, komt ook de bouw van het eerste Plopsa Hotel nabij. Het park zal boven de ingang van Plopsaqua enkele voorzieningen/ruimtes/… bouwen in functie van het hotel. Dit principe werd eerder ook toegepast bij het Plopsa Theater, waar ook verschillende technische ruimtes voorzien zijn voor Plopsaqua.

En verder…

In 2016 opent Plopsaland De Panne opnieuw een grote nieuwe attractie. Alle opties liggen momenteel nog open. Meer informatie hierover is dus niet bekend.

Holiday Park

Plopsa was erg tevreden over het afgelopen seizoen van Holiday Park. Het park boekte goede bezoekerscijfers en presenteerde enkele nieuwe evenementen, die erg in de smaak vielen bij de bezoekers. In het Duitse (openlucht) Mayaland opende het park een nieuw restaurant, vergelijkbaar met het Plop Restaurant in Plopsaland De Panne.

Waterattracties

De vernieuwde weg langs rapid river Donnerfluss werpte ook zijn vruchten af. De attractie werd zichtbaarder, waardoor ook meer bezoekers de weg naar de attractie vonden. Het park heeft daarom enkele nieuwe boten gekocht voor deze attractie, die volgend jaar zullen toegevoegd worden.

Bootrondvaart Tabaluga’s Abenteuer kreeg een nieuwe ingang. Ook volgend jaar zullen er nog enkele aanpassingen worden doorgevoerd, zoals een update bij de boten en zullen de 2D-figuren ook vervangen worden. Het Belgische Neverland ThemePark Projects is momenteel ook bezig met de transformatie van Teufelsfässer naar een attractie van Wickie de Viking. De werktitel is voorlopig Wickie’s Splash. In het Wickie-gedeelte van Holiday Park komt ook een nieuw horecapunt en een shop.

Nieuwe achtbaan

Volgend jaar opent het park een nieuwe achtbaan van Premier Rides. De gelanceerde achtbaan zal zowel voorwaarts als achterwaarts over het parcours rijden en gebouwd worden op de locatie waar SuperWirbel stond. Het park denkt momenteel aan een thema rond griezels, en heeft voorlopig Sky Scream als werktitel. De kurkentrekker van SuperWirbel zou wellicht gebruikt worden als ingangsportaal tot het nieuwe gebied. Leuk weetje: het park had onlangs een limousine aangekocht vanwege eerdere ideeën en schetsen, dit rond een Hollywood-thema.

FD_04

Naar aanleiding van bepaalde onderwerpen op pretparkfora, gaf algemeen directeur Steve Van den Kerkhof openlijk toe dat de baan (die Holiday Park zal openen) aanvankelijk voorzien was voor een Chinees pretpark. Door een vertraging bij de bouw van het Chinese pretpark, bleef de baan echter bij Premier Rides liggen.

Plopsa had de achtbaan al aangekocht voor deze problemen boven water kwamen en kon, door een akkoord met de attractiebouwer, de track van het Chinese park krijgen. Hierdoor is het mogelijk dat de baan rond de parkopening klaar en operationeel zal zijn.

En verder…

Plopsa denkt momenteel ook aan de toevoeging van een familiecoaster voor Holiday Park. Verdere informatie is op dit moment echter nog niet bekend.

Plopsa Coo

In Plopsa Coo werd er afgelopen seizoen beslist om de exploitatie van het Wildpark over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf. Dat bedrijf heeft aan Plopsa de belofte gemaakt om in de toekomst verder te investeren in het Wildpark. Vanaf volgend seizoen zal Plopsa Coo ook een toegangsprijs van 2,50 euro vragen, een principe vergelijkbaar met andere toeristische sites.

De resterende asfaltpaden in het park zijn de afgelopen weken overigens opgebroken en men werkt hier aan een mooie beklinkering, bredere paden, nieuwe bankjes en nieuwe vuilbakken. Het gaat dan over de wegen tussen Vieux Coo en Place Sequoia en deze tussen Place Sequoia en het Labyrinth. Daarnaast zal ook de Coaster, achterin het park, een uitgebreid, nieuw thema krijgen: Wickie de Viking.

Plopsa Indoor

Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden openden dit jaar de nieuwe K3 Brandweermolen en werd in beide parken het gedeelte rond de Piratenbaan (Piet Piraat) omgetoverd tot de Wickiebaan/Wickie Coaster.

FD_03

Volgend jaar zal in beide parken een bestaand gedeelte een gelijkaardige make-over ondergaan, zij het rond Maya de Bij. In Plopsa Indoor Hasselt zou het dan gaan over een vernieuwing van het gedeelte rond De Eendjes, zoals de afbeelding hierboven.

.

Dankwoord

Met dank aan Ruben Decoodt van Studio100fan.eu voor de live verslaggeving op Twitter, Sebastien Momerency, Wim Wauters voor de rondleiding door het Plopsa Theater en Steve Van den Kerkhof voor de presentatie. En natuurlijk met dank aan de vele fans die er aanwezig waren! :-)

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , , , ,

Twitter
Google+