PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa Coo mag nieuwe achtbaan bouwen
DATUM: 7 October 2010 - 10:27 | CATEGORIE: Plopsa Coo, Vicky The Ride | AUTEUR: PlopsaFansite

De Waalse krant La Meuse laat weten dat de gemeente Stavelot de toestemming heeft gegeven voor de bouw van een spinning achtbaan in Plopsa Coo. De coaster werd begin dit jaar aangekondigd, maar er was net zoals bij de bouw van de Mega Mindy Flyer heel wat onzekerheid over de komst van de coaster.

Plopsa heeft gisteren van de stad Stavelot de toelating gekregen voor de bouw van een nieuwe achtbaan in Plopsa Coo. Dat laat de Waalse krant La Meuse weten. Het park zal een spinning coaster – een achtbaan waarbij de karretjes op het parcours rond hun as draaien – bouwen op de locatie waar momenteel nog de Old-Timers rondtuffen. De opening van de nieuwe attractie is vermoedelijk voorzien in het begin van seizoen 2011. Enkele weken terug maakte algemeen directeur van Plopsa Steve Van den Kerkhof  de locatie en parcours van de achtbaan bekend op de PlopsaFanday 2010. De attractie zal wellicht een Wickie de Viking thema krijgen.

Van den Kerkhof kondigde eerder dit jaar de nieuwe attractie aan, maar er was veel onzekerheid over de komst van de achtbaan. Enkele jaren terug waren ook heel wat problemen met de bouw van de Mega Mindy Flyer, die na enkele jaren onderhandelen dit jaar uiteindelijk gebouwd mocht worden.

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+