PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa blijft achter nieuw gehandicaptenbeleid staan (UPDATE)
DATUM: 19 April 2012 - 17:41 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsa blijft achter de nieuwe reglementering voor personen met een handicap staan. “We krijgen liever vragen over het waarom van het reglement, dan vragen over het uitblijven van een reglement als er een ongeval zou gebeurd zijn”, liet parkverantwoordelijke Wim Wauters vandaag weten aan de krant Het Nieuwsblad.

Het gehandicaptenbeleid kwam vandaag in opspraak nadat een bezoek aan Plopsaland De Panne afgelopen vrijdagn in mineur eindigde voor het gezin Petyt uit Izegem. Dochter Miroyka (14) kreeg, na 45 minuten wachten, te horen dat ze niet meer op de attractie de Boomstammetjes kon door de nieuwe veiligheidsvoorwaarden.

Pia Wösten van de vereniging Downsyndroom Vlaanderen staat ook achter de nieuwe regels van Plopsa. “We zijn zeer blij dat er een reglement is dat de veiligheid van gehandicapten verzekert”, klinkt het bij de vereniging in het Nieuwsblad. Wim Wauters vervolgt, “We begrijpen wel de reacties. Uiteraard kent iedereen zijn eigen kind het best, maar de gevaren van attracties zijn daarom niet gekend.”

Sinds de start van het nieuwe pretparkseizoen is in de Plopsa-parken een nieuwe reglementering voor personen met een handicap van kracht. De nieuwe veiligheidsvoorwaarden voor de attracties werden samengesteld na een strenge risico-analyse door de keuringsinstantie TÜV SUD Benelux. Bezoekers met een handicap kunnen op de website van Plopsa de nieuwe brochure met alle nieuwe veiligheidsvoorwaarden downloaden. Deze folder kan ook aan het onthaal de parken verkregen worden.

Update (21/04/2012):
“Het kan en mag niet zo zijn dat ouders/begeleiders en de mensen met een beperking zelf, gediskwalificeerd worden omdat gevreesd wordt dat ze deze verantwoordelijkheid niet kunnen opnemen”, laat de vereniging Downsyndroom Vlaanderen weten via een persbericht. “Dat er wellicht aparte regelgeving nodig is voor grotere groepen betreffende de intensiteit en beschikbaarheid van begeleiding, is voor ons ook duidelijk”. Op 24 april voorziet de vereniging overleg met Plopsa. De pretparkgroep heeft de afgelopen dagen ook contact gehad met verschillende verenigingen.

Delen Tags
Facebook ,

Twitter
Google+