PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland De Panne bouwt nieuwe inkom en Mega Mindy-attractie
DATUM: 16 October 2007 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Elk seizoen verrast Plopsa haar bezoekers met een nieuwe attractie. Ook in 2008 opent er een nieuwe attractie én worden we verwelkomd op een gloednieuw inkom- en kassaplein!

Midden maart 2008 gaat het negende seizoen Plopsaland De Panne van start. Zoals reeds eerder aangekondigd komen we het park dan binnen langs een nieuwe toegangspoort, tevens opent er een nieuwe attractie nabij de Rollerskater geheel in Mega Mindy-stijl!

Nieuw toegangsplein

Elk jaar weten meer bezoekers de weg te vinden naar Plopsaland De Panne, een nieuwe inkom was daarom één van de prioriteiten. Daarom staan er bij aanvang van seizoen 2008 maar liefst 14 kassa’s en 12 toegangspoortjes klaar om het nieuwe inkomplein, om bezoekers vlot te kunnen ontvangen.

De eyecatcher op dit nieuwe plein zal een gigantische deur zijn van ongeveer 12 meter hoog. Deze deur is tevens een knipoog naar het eerste programma van Studio 100: Samson & Gert, waar er telkens ook geklopt moet worden op de deur omdat de bel het niet doet.

In het park verschijnt er tevens een nieuwe Plopsa Winkel. Deze is dubbel zo groot als de huidige winkel, zodat alle producten van Studio 100 een plaatsje krijgen. Bovenop de winkel komen bureaus.

Om bezoekers meteen in de juiste sfeer te brengen, worden de gevels aangekleed naar een charmant, statig dorpje.

Gigantisch project

Het bouwen van de nieuwe Inkomzone is een van de grootste projecten uit de jonge geschiedenis van het park. Plopsaland De Panne investeert meer dan 6 miljoen euro voor de bouw van deze inkomzone. Het huidige werfgebied is 10.000 m² groot. 1.500 m² is bestemd voor de nieuwe Inkom, 5.000 m² voor bestrating en 3.500 m² naar beplanting en groen.

Zowel thuis als in het park kan je de bouw op de voet volgen. In het park zijn er in de omheining van de werf kijkgaten gemaakt, zodat je een goed overzicht hebt op de laatste veranderingen. Thuis kan je via www.plopsa.be andere exclusieve foto’s bekijken. Kijk alvast maar eens in de Kijkkast van Plopsaland De Panne en vervolgens in het mapje “Bouwwerken”.

Mega Mindy

Plopsaland De Panne bouwt tevens ook nog een nieuwe attractie! Op de vijver van het park komt er een attractie geheel gedecoreerd naar Mega Mindy-stijl. Deze attractie zal een Jetski-attractie worden; een draaimolen op het water waarmee je met hoge snelheid over het water draait. Deze attractie is een op-en-top familieattractie, en kost ongeveer 1 miljoen euro.

Rollerskater

De achtbaan “Rollerskater” kreeg de voorbije jaren al verschillende decoratieve aanpassingen. Zo race je sinds 2001 doorheen de muur van Wizzy’s Fornuis en maak je sinds 2006 een nat ritje door een wasmachine. Deze winter zal het station van de attractie mogen genieten van een grondige opknap.

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+