PlopsaFansite > Nieuws >
Grootse plannen bij Plopsa!
DATUM: 18 October 2008 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsa, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Plopsa Indoor Hasselt, PlopsaFansite, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

De allereerste Plopsa Fandag zit er op. Volgens velen goed bevonden en één die naar nog smaakte. De namiddag was rijkelijk gevuld met de leuke Smal Show, een gesprek met algemeen directeur Steve van den Kerkhof en een rondleiding door de kantoren van de directie en medewerkers van Plopsa, gelegen boven de gloednieuwe Plopsa Winkel.

Vandaag vond in Plopsaland De Panne de allereerste Plopsa Fandag plaats. Een dag vol “Plopsa” en enkele extra’s. Eén van deze extra’s was het gesprek met Steve van den Kerhof, algemeen directeur van Plopsa. Traditiegetrouw gaf dhr. Van den Kerkhof meer informatie over het voorbije seizoen van de Plopsa-parken en ook over de toekomstplannen van de parken.

Hier volgt een beknopt verslag van het gesprek met Steve van den Kerkhof.

Plopsaland De Panne

10 jaar Plopsaland!

Begin dit jaar werd aangekondigd dat Plopsaland De Panne de tiende verjaardag van het park uitgebreid in de kijker ging zetten, ondermeer met de gloednieuwe achtbaan. Ondertussen is er wat onenigheid ontstaan over welke verjaardag het park viert. Het park viert immers niet haar tiende jaar, maar het tiende seizoen.

De festiviteiten rond 10 jaar Plopsaland De Panne zullen dan verplaatst worden naar 2010, wanneer het park effectief tien jaar bestaat.

Mysteries in het échte Huis Anubis

Voor volgend jaar gaat het park echter zijn grootste investering ooit tegemoet. Anubis – de launch coaster van Gerstlauer – zal het hele jaar in de schijnwerpers worden geplaatst, maar de grote reclamecampagnes starten pas tegen het begin van juli. De bouw van de achtbaan zal kortelings van start gaan. De grootste werken beginnen echter na de Sinterklaasweekends, wanneer het park de winterrust in gaat.

De naam van de attractie zal Anubis worden en ook het thema zal zich volledig richten op het programma. Het grote plein voor de attractie moet de aanloop vormen naar het station van de nieuwe achtbaan.

In plaats van het huisje op z’n kop, zal het station een exacte replica zijn van hét Huis Anubis, alleen iets kleiner dan het échte gebouw. Ook de treintjes van de achtbaan zullen volledig gethematiseerd worden, de concept-tekeningen kan je in ons speciale dossier bekijken. De wachtrij van de attractie zal tevens volledig overdekt zijn.

Niet enkel de buitenkant van Het Huis Anubis (foto links) zal worden nagebouwd, ook het interieur zal overeenkomen met dat van de serie. Ondermeer de kelder, de woonkamer en zolder zullen nagebouwd worden zoals diegene uit het programma. Leuk detail: Piet de Konick – de persoon die de meeste attracties en thema’s uit de Plopsa-parken op het tekenblad bracht – was ook voor de televisieserie verantwoordelijk voor het ontwerp van de decors.

De eigenaar van het echte Huis Anubis – wat gelegen is in de buurt van Mortsel – is tevreden dat Plopsaland De Panne het gebouw zal nabouwen. Sinds de start van het televisieprogramma komen er namelijk regelmatig mensen zoeken naar dé schat van Anubis, nabij het echte gebouw.

Plopsa Hotel De Panne krijgt meer kamers

Eens Plopsa Indoor Coevorden er staat (zie onder) zal de bouw van het Plopsa Hotel De Panne van start gaan. Er wordt momenteel nagedacht of het mogelijk is om het aantal kamers nu reeds te verhogen van 60 naar 80.

Het interieur van Plopsa Hotel zal een piratenthema krijgen. Het exterieur van het gebouw zal in het park themagevels krijgen, gelijkwaardig aan diegene die dit jaar werden toegevoegd voor de nieuwe Plopsa Winkel. Aan de straatkant zal er geen opvallende decoratie worden toegevoegd en zal de stijl gelijkaardig zijn aan die dit jaar werd toegepast aan het pleintje bij ‘de deur’.

En verder? De groei van Plopsaland!

Recent werden de plannen vrijgegeven om het mobiliteitsprobleem naar Plopsaland De Panne van de baan te krijgen. Het park hoopt snel van start te kunnen gaan met de werken voor de toevoeging van een nieuwe parking en toegangsweg naar deze parking, aan de overkant van de De Pannelaan. Eens deze werken voltooid zijn, zal de huidige parking komen te vervallen en zal dit op lange termijn ook uitbreidingsgebied voor het park kunnen worden.

Zodra het Plopsa Hotel De Panne er staat, zal Mr. Spaghetti – het restaurant met Italiaanse specialiteiten – tegen de grond gaan. Er komt evenwel een nieuw restaurant, aangevuld met een grote overdekte ruimte dat momenteel nog geen bestemming heeft. Het park heeft echter oog op drie verschillende doeleinden. Ofwel zal deze ruimte gebruikt worden als nieuw theater, ofwel zal het een grote overdekte speeltuin worden ofwel krijgt het park een tweede darkride, waarin alle figuren van Studio 100 de revue passeren.

Amika blijft langer weg…

Amika, het witte paard uit het gelijknamige televisieprogramma, zal dan momenteel geen plaats krijgen in Plopsaland De Panne. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de manege uit het programma zou worden nagebouwd op de locatie waar vroeger de vogelvolière was.

Dit zal echter niet gaan omdat het witte paard het de volgende weken en maanden erg druk zal hebben. Er zijn namelijk al nieuwe reeksen aangekocht. Straf, want het programma komt pas vanaf volgende maand op de buis! Het paard blijf dus nog even op stal, maar niet in Plopsaland De Panne.

… en Bumba blijft nog even langer

Voor de kleinste kinderen is er ook goed nieuws. Een nieuw scenario voor de erg populaire Bumba Show is in de maak. Traditiegetrouw veranderd de show elke twee jaar. Volgend jaar zal het reeds de derde show zijn. Momenteel zijn er dus nog geen plannen om de Bumba Show op te doeken.

Tenslotte

Het animatieteam van Plopsaland De Panne zal het de volgende jaren erg druk krijgen. Bol (in het Engels “Big”) zal binnen enkele jaren als character rondlopen in het park. Het programma zal volgend jaar op de Vlaamse en Nederlandse televisie komen, maar is sinds afgelopen week op de Britse televisie te bekijken.

Ook Mega Mindy zal binnenkort als character rondlopen in het park. Echter, niet zoals de Piet Piraat, Plop of toekomstige “Bol”-figuur, die gebaseerd zijn op de stripfiguren. Het character “Mega Mindy” zal vergelijkbaar zijn met de prinsessen in de parades van Disneyland Resort Paris. Echte mensen, van vlees en bloed, in een aangepast kostuum.

Plopsa Coo

Kleine investeringen in Plopsa Coo

Plopsa Coo hoopt in 2010 uit te pakken met een grote attractie. Hierdoor zullen de investeringen van volgend seizoen beperkt worden tot een minimum. Tijdens aankomende winterrust zullen er voornamelijk infrastructurele werken gedaan worden. Er zal heel wat geld in de parking gestoken worden en gaat een groot deel van het budget naar de opsmuk van restaurant ‘La Cascade’, nabij de Watervallen.

Daarnaast zal er ook geïnvesteerd worden in het toevoegen van wachtrijen, vergroten van de capaciteit – waar mogelijk en zal de bovenhalte van de Télésiège (Kabelbaan) er volgend jaar helemaal anders uit zien. Verwacht je aan een ware adventure-stijl!

Piet Piraat Polyp

Ook de Octopus – de Polyp die het park van kermisuitbater René Lauwers begin dit jaar kocht – zal aankomende winter helemaal vernieuwd worden. Centrale figuur zal Piet Piraat worden, die binnen enkele weken voor het eerst zal aanmeren met zijn bateau Le Vieux Rafiot (met zijn schip De Scheve Schuit) op de Waalse televisie.

En de StarFlyer?

De Sterrentoren – of in het Frans ‘Tour dés Etoiles’ – zal uiteindelijk niet naar Plopsa Coo komen. Plopsa kocht enkel de funderingen, met de optie om ook de toren te kopen aangezien er geen duidelijkheid was van de vergunning. FunTime, de bouwer van de attracties, heeft de toren die bedoeld was voor Plopsa Coo verkocht aan een Grieks pretpark, waar de attractie dit jaar opende.

Plopsa Indoor Coevorden

De vergunningen zijn er! De gesprekken met de aannemer zijn in een finale fase! Nu enkel nog personen die willen meewerken aan de bestrating en de techniek van het park en de bouw kan van start gaan. Een datum is er niet, maar de opening is voorzien in 2009.

Plopsa Indoor Hasselt

Vliegende Fietsen in Hasselt

De Vliegende Fietsen van Plopsa Indoor Hasselt krijgen een plaatsje in de Buitenzone, die uiteraard zal omgevormd worden tot Mega Mindy Zone. De attractie zal gelegen zijn op de locatie waar zich nu de houten speeltuin bevind, nabij het Verkeerspark.

De speeltuin zal niet verdwijnen, maar krijgt een plaatsje krijgen aan de zijkant van Plopsa Indoor Hasselt.

Bezoekerscijfers Plopsa-parken

De Plopsa-parken lijken opnieuw af te stevenen op een nieuw bezoekersrecord. Plopsa Coo, dat nog twee weken geopend is, zal het seizoen waarschijnlijk eindigen op zo’n 340.000 bezoekers. Plopsa Indoor Hasselt zal opnieuw rond de 300.000 bezoekers eindigen en ook Plopsaland De Panne zal status quo blijven in vergelijking met vorig seizoen.

De bezoekerscijfers van de laatste twee zijn natuurlijk afhankelijk van de weersverwachtingen en kan zowel hoger als lager eindigen dan de cijfers hierboven. Toch verwacht de directie geen uitersten en zal het bezoekersaantal rond bovenstaande getallen liggen.

Delen Tags
Facebook , , , , , , , , ,

Twitter
Google+