PlopsaFansite > Nieuws >
Plannen Plopsa 2010, en verder…
DATUM: 6 September 2009 - 16:59 | CATEGORIE: Plopsa, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Plopsa Indoor Hasselt, PlopsaFansite, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

 Voor de volgende jaren heeft Plopsa weer heel wat op de planning staan. Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa, maakte op de tweede Plopsa Fandag heel wat van de toekomstplannen van de groep bekend. Zo pakken zowel Plopsaland De Panne volgend als Plopsa Coo volgend jaar uit met een nieuwe attractie en heel wat decoratieve aanpassingen!

Gisteren, zaterdag 5 september 2009, vond in Plopsaland De Panne de tweede Plopsa Fandag plaats. Traditiegetrouw kregen we van Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa en de voorzitter van de raad van bestuur van Studio 100, informatie over de toekomstplannen van de Plopsa-groep.

Bezoekerscijfers

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo ontvingen afgelopen zomervakantie opvallend meer bezoekers in vergelijking met vorig seizoen. Ook Plopsa Indoor Hasselt ontving – ondanks het ontzette warme weer van juli en augustus – meer bezoekers in vergelijking met de afgelopen jaren. Dit is voor de groep een signaal dat steeds mensen het Hasseltse Plopsa-park weten te appreciëren.

In de periode juli en augustus ontving Plopsaland De Panne bijna een half miljoen bezoekers, wat nog nooit eerder gebeurde in de prille geschiedenis van het park. Het park zal wellicht af afsluiten met 1,02 à 1,05 miljoen bezoekers. Leuk om weten is dat het allereerste seizoen van Plopsaland afsloot met 500.000 bezoekers, een cijfer dat deze zomer alleen al dus werd gehaald!

Plopsa Coo ontving tussen de seizoensstart en 31 augustus 385.000 bezoekers en stevent ook af op een nieuw record wat bezoekersaantallen betreft. Plopsa Indoor Hasselt ontving in diezelfde periode bijna 121.000 en zal dit seizoen wellicht iets meer of een gelijk aantal bezoekers ontvangen als vorig jaar.

Plopsaland De Panne

Vergroten van capaciteit

Voor 2010 staan er heel wat kleinere en grotere aanpassingswerken op het programma voor Plopsaland De Panne. Daarnaast voorziet het park ook enkele werken die de capaciteit van het park alleen maar ten goede kan komen.

Zo zullen er drie nieuwe gebouwen met sanitair voorzien worden; één nabij het Bos van Plop, één aan het nieuwe magazijn op de Boerderijen en een andere op een andere plaats in het park. Onder meer in restaurant Piratengrill en Wizzy’s Fornuis zal de capaciteit vergroot worden.

Ook de capaciteit van de parking zal vergroot worden om zo de doorstroom naar het park te kunnen garanderen. Concreet zal dit betekenen dat heel wat groen moet plaatsmaken voor parkeerplaatsen voor de auto’s.

Extra horecapunten

Sinds enkele maanden staat er een Oliebollenkraam op het plein van Anubis: The Ride. Deze kraam – die voor vele fans een door in het oog is – was een testopstelling om na te gaan of het succesvol is om op deze plaats een horecapunt te hebben. Na een uitgebreide evaluatie werd er dan ook beslist dat er vanaf volgend jaar een vast horecapunt op dit plein staat, dat volledig in de stijl van het programma is.

Het bestaande horecapunt in de Wizzy & Woppy Zone, met de marionet op, zal volledig afgebroken worden. In plaats komt er een nieuw horecapunt dat zowel vanaf het plein van Dongo’s Race en de Vaat toegankelijk zal zijn als van de kant van de doorlooproute tussen de RollerSkaster en de SpringFlyer. Het plein voor Dongo’s Race zal verder aangekleed worden met een waterpartij.

Nieuwe avonturen in het Bos van Plop

De grootste investering is echter de complete vernieuwing van het Bos van Plop. Zowel de wachtrij, het interieur als het exterieur zal grondig opgeknapt en vernieuwd worden. De ingang van de attractie zal verplaatst worden naar de kant van de Boerderijen en zal vergelijkbaar zijn met de stijl die men gebruikt in de Ploptuin, het themagedeelte van de olijke kabouter in Plopsaland De Panne.

Aan de nieuwe ingang van het Bos van Plop zal ook een klein plein gecreëerd worden waar de nieuwe sanitaire blok zal verschijnen. De buggyparking zal voortaan ook binnen in het gebouw zijn, zodat deze steeds overdekt staan. Er zal mogelijk ook een horecapunt op dit nieuwe plein verschijnen.

De nieuwe wachtrij van de attractie zal de bezoekers veel meer in de sfeer van de attractie brengen. Het zal een soort walkthrough worden, vergelijkbaar met de zeer gesmaakte wachtrij van Anubis: The Ride.

Tenslotte zal er nieuwe muziek voor de attractie geschreven worden!

Polyp in de Kermiszone

De nieuwe attractie van 2010 is de Polyp. Deze zal geplaatst worden op de plaats waar momenteel de Balloon Race staat. Deze laatste attractie zal opnieuw verplaatst worden nabij restaurant Fred Kroket, waar hij twee jaar geleden stond. De kleine draaimolen, die nog niet zo lang deel uit maakt van het aanbod van Plopsaland De Panne, zal verdwijnen.

Het plein waarop de Polyp komt de staan, aan de ingang van het Groot Theater, zal vergroot worden en zal voorzien worden van nieuwe lantaarnpalen. Verder in de Kermiszone zal het beeld van clown Gert en Samson plaats maken voor een winkel/uitgiftepunt. De Oliebollenkraam zal iets naar voren worden gezet.

En verder…

 • Voor 2011 voorziet het park opnieuw een grote attractie, deze keer opnieuw voor de kleinsten. Men voorziet een budget van zo’n 6 miljoen euro.
 • In 2013 opent er opnieuw een grote attractie, die iets spannender is
 • De communicatie in het park – informatieborden en signalisatie – zal aangepast worden
 • Er gebeuren tests om de launch van Anubis: The Ride zichtbaar te maken voor het grote publiek.
 • De betonnen platen aan de Dansende Fonteinen zullen
 • De paden van de Big & Betsy Zone zal volledig aangepast worden, daarnaast zal er ook verlichting geplaatst worden in dit gebied
 • De tegels bij Wizzy’s Fornuis zal volledig vernieuwd worden
 • De Ploptuin, de speeltuin, zal afgebroken worden en men voorzien hier uiteraard een volledig nieuwe speeltuin. Ook onderzoekt men of het mogelijk is om een ‘Klimberg’ (Plopsa Indoor Hasselt) in dit gebied te plaatsen.
 • De indoorspeelhal, aan de inkom, zal het thema Maja De Bij krijgen. Een knipoog naar Meli, als het ware.

Plopsa Indoor Hasselt

Voor Plopsa Indoor Hasselt staan er geen spectaculaire veranderingen op het programma. Binnenkort zal er een frituur gebouwd worden nabij de entree van het park. Verder is Plopsa aan het onderhandelen om de Buitenzone groter te kunnen maken, om hier uiteraard ook meer attracties te kunnen plaatsen.

Plopsa Coo

Onlangs kreeg Plopsa de toelating voor de bouw van de StarFlyer, na bijna drie jaar van gesprekken bij álle Waalse ministers. Deze metershoge kettingmolen was voor de groep een symbolisch dossier. Want als het park een toren van meer dan 70 meter mag bouwen, zullen andere attracties wellicht geen problemen meer zijn. Daarom voorziet Plopsa voor 2011 een grote attractie die past in het groene karakter van het park.

Volgend jaar zal er een gloednieuw plein gecreëerd nabij de ingang van de Splash, de boomstammetjes van het park. Het nieuwe plein zal gedecoreerd worden in ‘Piet Piraat adventure’-stijl. Naast een vernieuwing van het station van de Boomstammetjes, zal ook de Octopus een plaats krijgen aan dit nieuwe plein.

Plopsa Indoor Coevorden

Aankomende donderdag zal de eerste steenlegging van Plopsa Indoor Coevorden gebeuren. Het grote probleem is… dat het gebouw er al bijna volledig staat. De aannemer en alle nevenbedrijven werkte de voorbije maanden zo snel, dat de opening misschien zelfs sneller zal zijn dan Plopsa verwacht had.

Daarom is nu reeds begonnen om de leveranciers aan te spreken om alle attracties en decoratieve elementen eerder te kunnen leveren als voorzien. Als dit zou lukken, zou het eerste Nederlandse Plopsa-park kunnen openen in maart 2010.

In tegenstelling tot in het Hasseltse broertje, zal Plopsa Indoor Coevorden voorzien worden met heel wat meer outdoor uitbreidingsgebied. Zo kan er op middellange termijn ook meer gebouwd worden in het buitengebied.

Plopsa Indoor… in Duitsland

Plopsa onderhandelt met verschillende partijen, die mogelijk kunnen meewerken aan de ontwikkeling van Duitse Plopsa-parken. Indien dit zou lukken, zullen er in Duitsland wellicht 3 Plopsa Indoor-parken openen rond dezelfde periode!

Plopsa goes groen

 • Nog dit jaar zal het dak van Plopsa Indoor Hasselt volgebouwd worden met zonnepanelen. In de inkomhal van het indoor park zal een scherm komen waarop zal staan welke attracties op dat moment werken onder groene stroom.
 • In Plopsaland De Panne zullen wellicht twee windmolens geopend worden. Eén zal verrijzen op de plaats van de Panoramic, een andere nabij het recent gebouwde waterzuiveringstation. Hierdoor zal Plopsaland De Panne het enige park ter wereld kunnen worden dat volledig werkt op groene stroom!
Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+