PlopsaFansite > Nieuws >
Feestelijke opening Plopsa Theater door 58 burgemeesters
DATUM: 15 July 2013 - 07:03 | CATEGORIE: Plopsa Theater, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Het gloednieuwe Plopsa Theater in Plopsaland De Panne opende zondagmiddag feestelijke de deuren. 57 burgemeesters reageerden op de oproep van het park om samen met Meneer de Burgemeester, uit Samson & Gert, het theater te openen. Daarnaast waren ook minister Annemie Turtelboom, staatssecretaris Wathelet en partijvoorzitster Gwendolyn Rutten aanwezig bij de feestelijke opening.

De eerste show in het nieuwe Plopsa Theater was de Samson & Gert Zomershow, de oerklassieker onder de Plopsa-shows. De formule blijft ongewijzigd, al zorgen alle nieuwe mogelijkheden van het theater voor een nieuwe wind in het geheel. Het was ook de eerste volledige show met Dirk Bosschaert als Samson.

Er worden in de nieuwe show verschillende decorstukken uit de hoogte gehaald worden, er is een led-wall op de achtergrond en Samson kan voortaan van het toneel verdwijnen via het Samsonluik.

Plopsa Theater

In het theatergebouw, dat vlak naast Mayaland gelegen is, kunnen zo’n 1.406 personen plaatsnemen in luxezetels. “Het Plopsa Theater is, na het Casino Kursaal in Oostende, het grootste theater aan de kust”, laat Plopsa weten in een persbericht. Het theater zal in de toekomst all-round gebruikt worden, niet enkel voor de eigen parkshows maar ook voor producties van Studio 100 zoals de Samson & Gert Kerstshow of voorstellingen door externe partijen.

Algemeen directeur Steve Van den Kerkhof liet in de openingsspeech weten dat het openen van een eigen theater in Plopsaland De Panne op het verlanglijstje van Gert Verhulst stond bij de overname van het park. Het park investeerde 6 miljoen euro in de bouw van het theater.

Foto’s

Video

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+