PlopsaFansite > Nieuws >
12,5 miljoen euro aan investeringen in Plopsa-parken
DATUM: 21 March 2014 - 20:31 | CATEGORIE: Holiday Park, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Dit jaar investeert Plopsa 12,5 miljoen euro in haar themaparken. De grootste investering is in Holiday Park te vinden, waar op 12 april de spectaculaire achtbaan Sky Scream opent. In Plopsaland De Panne gaat het over een bedrag van 3,5 miljoen euro.

2014-03-21_PDP

Over twee weken gaat het nieuwe pretparkseizoen van start. De afgelopen maanden investeerde Plopsa zo’n 12,5 miljoen euro in de pretparken. Plopsaland De Panne pakt uit met een uitbreiding in het vorig jaar geopende Wickieland. “Het nieuwe Vikinghuis vormt de ingang en bijhorende wachtrij tot de attractie (Wickie The Battle, nvdr.)”, laat Plopsa weten.

In De Wereld van Kaatje is Viktors Race vervangen door een gloednieuwe coaster van hetzelfde type. “Een rit voelt hierdoor vlotter en soepeler aan”, weet Plopsa. De oude Viktors Race dateerde nog uit het Meli-tijdperk en had vroeger ook nog Dongo’s Race en Keverbaan als naam. Aan Bumba’s Speeltuin krijgt Bumba zijn eigen dagelijkse interactieve dansshow. Daarnaast opent in het gebied een nieuw winkel- en horecapunt.

“We hebben ons beste seizoen ooit achter de rug en hopen het komende jaar nog beter te doen. Investeren is daarom noodzakelijk. Dit jaar investeert Plopsa 3,5 miljoen in Plopsaland De Panne”, aldus Wim Wauters van Plopsaland De Panne. Het park is momenteel ook bezig met de bouw van zwemparadijs Plopsaqua.

Sky Scream

De grootste investering van de groep is in het Duitse Holiday Park te vinden. Plopsa investeert er 7 miljoen euro in een Europese primeur: Sky Scream. De spectaculaire gelanceerde achtbaan is 55 meter hoog. Boomstamattractie Teufelsfässer werd voorzien van een gloednieuw Vikingdecoratie. In het gebied aan de attractie komt een nieuw winkel- en horecapunt.

In Plopsa Coo werd achtbaan Coaster voorzien van een nieuw thema. De achtbaan heet voortaan Halvar, zo liet Plopsa vanmiddag weten op Facebook.

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+