PlopsaFansite > Nieuws >
Dit was 2015 bij Plopsa (deel 1)
DATUM: 3 January 2016 - 09:26 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

2015 was een rijkelijk gevuld jaar in de Plopsa-parken: een nieuw Plopsa-park, één nieuw restaurant met tafelbediening, twee nieuwe attracties, twee jubilarissen, tientallen nieuwe evenementen en verschillende grote namen in het Plopsa Theater. We blikken terug en meteen ook vooruit op het nieuwe jaar.

20160103

JanuarJanuari

Bij de start van een nieuw jaar blikt Plopsa traditioneel terug op de afgelopen vakantieperiode. Dat was begin 2015 niet anders. Tijdens de kerstvakantie van 2014-2015 mochten de Vlaamse Plopsa-parken opnieuw een recordaantal bezoekers ontvangen. Ruim 78.000 bezoekers trokken tijdens kerst richting Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt kreeg 35.000 personen over de vloer. Het jaartotaal van Plopsaland De Panne voor seizoen 2014 was 1,275 miljoen, een nieuw record.

In het voorjaar werden ook de eerste theatershows van het Plopsa Theater voor het nieuwe kalenderjaar bekendgemaakt. De Romeo’s (18 september) en comedyshow ‘Een perfect huwelijk’ (21 november) versterken het culture karakter van het in 2013 geopende theater. Later vervoegt Arno Hintjens (23 oktober) nog de agenda. Op regelmatige momenten is MENT TV van de partij voor de opnames van de MENT TV Vlaamse Top 10 en het Gala van het Vlaamse Lied.

In Plopsa Indoor Hasselt neemt men begin januari afscheid van de naam ‘Piratenspeeltuin’. Door de transformatie naar een attractie van Maya de Bij gaat het speelgedeelte voortaan door het leven als de ‘Maya Speeltuin’. Plopsa Indoor Coevorden maakt zich dan weer klaar voor een feestjaar. Het park zet de vijfde verjaardag centraal met een aangepast jubileumlogo.

FebruariFebruari

Holiday Park maakt in februari bekend dat de fameuze ‘Bounty Tower’ in seizoen 2015 plaats zal maken voor ‘Sky Fly’, een interactieve vliegtuigmolen van de Duitse attractiebouwer Gerstlauer. De opening van de attractie volgt op 1 juli. Er hangt een kostenplaatje van 2 miljoen euro aan ‘Sky Fly’. Het is een voorbode voor wat in 2016 zal volgen: een totale upgrade van het plein met twee bijkomende attracties en heel wat nieuwe decoratie!

In de aanloop van de opening van Plopsaqua, krijgt het waterpark in aanbouw in februari een stek op Plopsa.be. Hierdoor maken bezoekers voor het eerst kennis met de attractienamen dat het waterpark zal hanteren. Niet veel later opent ook de ticketshop waarop de eerste tickets verkocht worden voor het nieuwe wateravontuur van Wickie de Viking.

Plopsa werkt tijdens het voorjaar een samenwerking uit met Beckers. Het bedrijf zorgt vanaf dan voor de gesmaakte frituursnacks in de Plopsa-parken. Deze samenwerking zorgt ook voor de introductie van de populaire frituursnack Bicky Burger in de Belgische Plopsa-parken. Het eerste park dat de hamburger met speciale Bicky-sauzen en andere toppings kan aanbieden is Plopsa Indoor Hasselt. Plopsaqua volgt vanaf de eerste openingsdag van het waterpark. Plopsa Coo en Plopsaland De Panne presenteren het product vanaf de start van het nieuwe pretparkseizoen.

Ook op andere plaatsen in Plopsaland De Panne worden nieuwe gerechten geïntroduceerd. Het Plop Hamburger Restaurant zet de Bacon Burger op de kaart, rechtstreeks uit het hamburgerrestaurant van Maya in Holiday Park. Bij de Big & Betsy Hoeve worden Vondelmolen en IJsboerke bevoorrechte partners, waardoor er speciale wafels en pannenkoeken aangeboden worden ‘met crumble van peperkoek Vondelmolen’ of met schepijs van IJsboerke. Het is slechts de voorbode van het culinaire hoogtepunt later het seizoen: de opening van Restaurant Prinsessia.

MaartMaart

In de aanloop naar het nieuwe seizoen maakt Plopsa Coo meer bekend over het thema van de eerder aangekondigde glijbaan-attractie. De attractie zal overgoten worden met een dinosaurusthema, waarbij beenderen van dino’s de structuur van de bandenlift zullen dragen en er een vijftal standbeelden een plaatsje krijgen rond de attractie. Dino Splash is de naam van de attractie.

Na meer dan 15 jaar gooit K3 in maart 2015 de handdoek in de ring. “K3 stopt niet!”, maakt het trio bekend op een druk bekeken en besproken persconferentie. Het land staat echter in rep en roer, en op de social media vragen fans van het eerste uur om een rouwdag. Deze komt er tijdens het K3 Weekend van 18 april in Plopsaland De Panne. Karen, Kristel en Josje chatten met hun fans vanuit het park, ze onthullen elk hun eigen ster op de Story Walk of Fame en nadien worden ze in de bloementjes gezet op de Kiosk.

Op 21 maart opent vlak naast het Plopsa Theater de nieuwste aanwinst in de Plopsa Groep: Plopsaqua De Panne. Het eerste waterpark van Plopsa palmt meteen de harten in van grote en kleine waterratten. Plopsaqua telt attracties voor jong en minder jong, met Sky Drop – letterlijk – als hoogtepunt van het waterpark. Tijdens de openingsshow in het Plopsa Theater, gepresenteerd door Luc Appermont, staat ook de vijftiende verjaardag van Plopsaland De Panne centraal. Deze show was live te volgen via regionale zender WTV-Focus en via onlinestreaming.

Bovendien volgt in maart ook de aankondiging van de nieuwe attractie van Plopsaland De Panne voor seizoen 2016: een houten achtbaan. Heidi The Ride, een naam die het park pas later bekend maakt, neemt bezoekers mee op een wervelend avontuur dat van start gaat naast De Boomstammetjes en zo richting De Vleermuis raast om terug naar het station te gieren over het spoor.

AprilApril

In Plopsaland De Panne gaat het seizoen traditioneel van start met een uitkoop van Telenet. De aanwezigen kunnen voor het eerst op verkenning gaan in het F.C. De Kampioenencafé op het Dorpsplein of kunnen het nieuwe Samson & Gert Kermisplein kunnen ontdekken. Het F.C. De Kampioenencafé is ook meteen de voorbode van het eerste fanweekend van de populairste slechtst voetballende voetbalclub van het land. De nieuwe standbeelden, fonkelnieuwe Wienerwalz, gloednieuwe Kiosk, aangepaste invulling van het groen en bijkomende decoratie zorgt voor tweede adem van het Kermisplein.

De vijf prinsessen van Prinsessia brengen in april voor het eerst een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden. De jongste prinsjes en prinsesjes krijgen in namiddag de danspasjes van de hit ‘Prinsessia’ aangeleerd. Als afsluiter volgt een betoverend optreden van prinsessen Iris, Madeliefje, Violet, Roos en Linde. Midden mei herhalen de prinsessen het concept in Plopsa Indoor Hasselt.

Plopsa valt in april ook in de prijzen bij de Diamond ThemePark Awards. In de verkiezing raakt Plopsaland De Panne verkozen tot het ‘Beste Pretpark – België’ én het ‘Meest Kindvriendelijke Pretpark – België’. Anubis The Ride (Plopsaland De Panne) valt opnieuw in de prijzen als de ‘Beste achtbaan – België’. De marketing van Plopsa wint de ‘E-Award’ voor alle activiteiten op social media.

MEIMei

K3 staat in mei voor het laatst op planken in de Plopsa-parken. Karen, Kristel en Josje veroveren in een mum van tijd Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden. Van Eyo tot MaMaSé, geen enkele hit ontbrak. Het laatste optreden van K3 in “oude vorm” in een Plopsa-park is op 31 mei in Plopsa Indoor Coevorden.

Mei brengt niet enkel K3 naar Plopsa Indoor, ook in de andere parken valt er genoeg te beleven. De evenementenmaand bij uitstek haalt de acteurs van F.C. De Kampioenen (F.C. De Kampioenen Fanweekend), de sterren uit ROX, Prinsessia en Ghost Rockers (Ketnet Fandagen) en Kaatje, Viktor en Kamiel (Kaatje Fanweekend) naar Plopsaland De Panne. Maya viert voor het tweede jaar op de lente in Holiday Park tijdens Majas sonnenschönes Frühlingsfest.

JuniJuni

Plopsaland De Panne krijgt in het jubileumjaar een speciale erfenis in handen. Een familie schenkt een 44 jaar oud standbeeld, ontvreemd uit een verre voorouder van bootjesrondvaart Apirama, aan het park. Parkmanager Wim Wauters schenkt het beeldje op zijn beurt aan de familie Florizoone, de voormalige eigenaars van ‘de Meli’. Het bijtje kreeg een stek in het Meli-huisje.

Voor heel wat studenten kan de zomervakantie niet beter van start gaan dan met een spectaculaire show in Plopsaqua. De Joepie Pool Party bracht artiesten als Fabian, Dean, Taken en de razend populaire Ian Thomas naar het nieuwe waterpark. Die laatste besloot als afsluiter van zijn live optreden om rechtstreeks van het podium het water in te duiken.

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+