PlopsaFansite > Nieuws >
Meli Park komt opnieuw tot leven in tentoonstelling
DATUM: 22 July 2016 - 23:19 | CATEGORIE: Meli, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

De tentoonstelling ‘Er was eens… Il était une fois… Meli Park’, in het gemeentehuis van De Panne, katapulteert bezoekers terug naar de tijd van welleer. Aan de hand van foto’s, video’s, tekeningen, souvenirs en authentieke decorstukken komt de geschiedenis van ‘de Meli’, het huidige Plopsaland De Panne, weer tot leven. De tentoonstelling loopt nog tot 17 september.

2016-07-22_Meli

De tentoonstelling ‘Er was eens… Il était une fois… Meli Park’ vertelt het gekende verhaal van Alberic Florizoone, die als gedreven verkoper honing op de markt brengt en later de wereld van de bijtjes tot leven brengt in de betoverende sprookjeswereld dat de naam Meli Park krijgt.

Naast de rijke geschiedenis van honingbedrijf Meli, van het prille begin tot hedendaagse moderne wereldspeler, gaat de grootste aandacht in de tentoonstelling uiteraard naar de pretparken van Meli. Foto’s, krantenartikels, videoreportages, souvenirs en authentieke decorstukken, van zowel het pretpark in Adinkerke als van de tweede site in Brussel, brengen het originele Meli-gevoel weer naar boven.

Bezoekers ontdekken in ‘Er was eens… Il était une fois… Meli Park’ ondermeer decorstukken uit het Sprookjesbos, foto’s van de bouw van attracties als de Splash (nu: De Boomstammetjes), plattegronden uit lang vervlogen tijden, concepttekeningen van het Apirama (nu: Het Bos van Plop) en talloze souvenirs met de beeltenis van het Meli-logo.

In de interactieve slideshow, met projectie op groot scherm, kunnen bezoekers zelf door de geschiedenis van Meli fietsen. Op het scherm kunnen enkele honderden foto’s, folders, reportages en audiobestanden geraadpleegd worden. Pronkstuk van de tentoonstelling is het diorama waar enkele tientallen bijtjes van Apirama je doen meevaren op de geschiedenis.

De tentoonstelling rond Meli en Meli Park loopt nog tot 17 september in het gemeentehuis van De Panne. ‘Er was eens… Il était une fois… Meli Park’ is van maandag tot zaterdag geopend van 10u tot 12u en van 14u tot 17u. De tentoonstelling is gesloten op zon- en feestdagen.

Foto’s

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+