PlopsaFansite > Nieuws >
Holiday Park: De eerste stappen naar “Plopsa”-park
DATUM: 12 July 2011 - 19:26 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Amper een half jaar na de overname van Holiday Park door Plopsa zijn de eerste veranderingen van de nieuwe eigenaar al duidelijk merkbaar. In een recordtempo werd er in het Duitse Plopsa-park gesloopt, gebouwd en gedecoreerd om de bezoekers te kunnen onderdompelen in de wereld van Studio 100.

Op 3 november 2010 nam Plopsa het Duitse pretpark Holiday Park over van de familie Schneider, de oprichters van het park. Op slechts enkele maanden tijd heeft Plopsa zijn stempel gedrukt op enkele attracties van Holiday Park, en dit onder andere door een herthematisatie van attracties als de Free Fall Tower en de Kanalfahrt. Daarnaast werd er in een recordtempo enkele nieuwe attracties opgebouwd. Het zijn met name de succesattracties uit de andere Plopsa-parken die dit jaar ook een plaatsje in Holiday Park kregen, zoals de Dansende Fonteinen en het Verkeerspark.

De figuren uit de uitgebreide catalogus van Studio 100 Media – het vroegere EM.Entertainment, dat Studio 100 in 2008 overnam – worden in Holiday Park gebruikt als basis voor attracties en thema’s. Net zoals in de Belgische en Nederlandse Plopsa-parken lopen van deze figuren ook characters rond in het park, en zijn er specifieke meet-and-greets voorzien met deze characters. Het gaat ondermeer over Wickie de Viking, Maja de Bij, Flip de Sprinkhaan (uit ‘Maja de Bij’) en Tabaluga.

Met de investeringen van de afgelopen maanden werden in Holiday Park voorzichtig de eerste stappen naar een “Plopsa”-park gezet. De volgende jaren zal de pretparkgroep enkele miljoenen euro’s investeren in Holiday Park, om de transformatie zetten. Zo zijn er, onder andere, plannen voor een nieuwe ingang voor het park en een nieuw restaurant.

Foto’s

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+