Terug naar het nieuwsoverzicht
17-07-2006
"Oma Plopsa" is jarig!
Dinsdag 18 juli viert Plopsaland de verjaardag van Rachel Feys. Rachel, zonder meer de trouwste bezoeker van Plopsaland, mag dan maar liefst 82 kaarsjes uitblazen. Een reden voor Plopsaland om haar uitgebreid in de bloemetjes te zetten.

Rachel Feys is al sinds jaar en dag trouwe fan van Samson & Gert. "Wanneer ik Samson & Gert op tv zag, was ik meteen verkocht!" vertelt Rachel. Samen met haar man keek ze sindsdien naar iedere aflevering van Samson & Gert en reisde ze het hele land af om de shows van het duo te kunnen zien.

Rachel was dan ook in de wolken toen ze vernam dat Studio 100 het voormalige Meli Park -slechts op een kilometer van haar deur- had overgenomen. Tijdens de winter voor opening van het nieuwe Plopsaland klom ze iedere dag steevast op haar fiets om de vorderingen van de werken te bekijken.

Sindsdien bezoekt ze Plopsaland De Panne dagelijks. "Plopsaland is een paradijs" zegt Rachel vol overgave. "Hier zie je gelukkige mensen en vrolijke kinderen, dat maakt mij gelukkig. Ik beleef hier de mooiste periode van mijn leven." Na al die jaren is Rachel een vaste waarde in Plopsaland. Iedereen kent haar: de artiesten van Studio 100, de medewerkers en zelfs de bezoekers. Een bevriende bezoeker noemde haar ooit ‘Oma Plopsa’. Een titel die ze nu nog steeds meedraagt en waar ze trots op is.

Rachel bezoekt Plopsaland altijd volgens een vast stramien. Wanneer ze toekomt, neemt ze het treintje richting Kermisplein. Daar stapt ze af en begeeft ze zich naar het Groot Theater om de show te zien. Daarna gaat ze dansen in de Kinderdisco. "Weet je dat de kinderen mij soms nadoen omdat ze zelf de pasjes niet kennen?" vertelt Rachel met gepaste trots.

Ook dinsdag, wanneer ze 82 jaar wordt, zal ze niet afwijken van haar vaste route. Misschien toch een beetje, want de Samson&Gert Zomershow begint al om 13u. Die wil ze niet missen. Als het kan bezoekt ze de show tot 4 maal per dag!
Haar grootste wens? De 10de verjaardag van Plopsaland meemaken. Wij wensen dat haar alvast van harte toe!
De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv
© 2005 - 2009 : PlopsaFansite (Nick Jespers) | About - Contact