Terug naar het nieuwsoverzicht
01-11-2006
Monorail te koop via Ebay
Op zondag 5 november doet de Monorail van Plopsaland zijn laatste ritje door het park. Een nieuwe bestemming voor de Monorail werd nog niet gevonden. Daarom staat de trein nu te koop op eBay.

Deze winter verdwijnt de Monorail uit Plopsaland De Panne.

Aangezien er nog geen kandidaat koper werd gevonden, stelt Plopsaland deze attractie te koop op eBay. De koper krijgt een perfect werkend en goed onderhouden treintje dat werd gebouwd in 1973. Het treintje telt 10 wagons en biedt ruimte voor 60 personen. Het minimumbod werd gesteld op € 10.000,-. De koper dient de attractie wel eigenhandig te demonteren.

Nostalgie
Achter de Monorail schuilt een brok nostalgie. Wanneer het treintje in 1973 zijn intrede deed in het toenmalige Meli Park werd het bestuurd door de Meli-bij. Nadien met de opening van Plopsaland namen Samson & Gert het stuur over. 33 jaar lang vervoerde het treintje miljoenen bezoekers.
De Monorail is amper weg te denken uit de skyline van het Dorpsplein. Het rode treintje staat vooraan in het park en is voor vele bezoekers dus de eerste kennismaking met Plopsaland.

Afbraak
Toch zal de attractie deze winter verdwijnen. Deze afbraak maakt deel uit van het faseplan voor de bouw van de nieuwe inkom die in 2007 in gebruik wordt genomen. Deze inkom wordt geheroriënteerd waardoor het station van de Monorail niet meer centraal gelegen is. Bovendien voldoet de Monorail niet meer aan het comfort dat aan alle nieuwe attracties wordt gesteld.

Laatste rit
Zondag 5 november zal Klara ‘haar’ Monorail voor de laatste keer door het park laten rijden. Voor Klara Jacobs is het al de tweede keer dat ze ‘haar’ attractie ziet verdwijnen. Vorig jaar liet ze de attractie ‘TufTuf’ een laatste keer door het park sjokken. Uiteraard ontroerd het Klara dat ze opnieuw afscheid moet nemen. Maar het feit dat de Monorail het laatste jaar onder haar verantwoordelijkheid feilloos heeft gewerkt, stemt haar tot enige trots.
De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv
© 2005 - 2009 : PlopsaFansite (Nick Jespers) | About - Contact