Terug naar het nieuwsoverzicht
16-01-2007
Plopsa-parken maken zich zorgen over Belgisch wegenvignet
Onze noorderburen weten de weg naar de Plopsa-parken te vinden. Ongeveer een vijfde van de bezoekers in één van de Plopsa-parken komt uit Nederland, dit komt neer op 249.000 Nederlandse bezoekers. Net omdat de thematiek rond het wegenvignet in Nederland erg
populair is, vreest de directie dat de Nederlanders minder snel naar de Plopsa-parken zullen
komen.

Nederlandse bezoekers
Gezien de populariteit van de Studio 100-figuren waaronder Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba en K3, bestaat een groot deel van de bezoekers van de Plopsa-parken uit Nederlanders.

In Plopsa Indoor Hasselt komt ruim 30% van de bezoekers uit Nederland en ook Plopsa Coo verwelkomt heel wat Nederlanders. Een tiende van de bezoekers in het Waalse park komt uit Nederland.

Voor Plopsaland De Panne is dit één bezoeker op vijf. Voor volgend jaar verwacht de directie maar liefst 10% extra Nederlanders!

Investeringen
Zowel in Plopsaland De Panne, Plopsa Coo als in Plopsa Indoor Hasselt wordt jaarlijks een
aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in nieuwe attracties en verfraaiingen. De huidige investeringen
houden o.a. rekening met een stijging van 10% Nederlandse bezoekers per jaar. Als deze 10% zou wegvallen en het huidige aantal Nederlandse bezoekers gedeeltelijk zou verminderen, heeft dit dramatische gevolgen voor de Plopsa-parken. Investeringskosten zijn immers niet variabel.

Teleurgesteld
De directie van de Plopsa-parken is daarom zwaar teleurgesteld in de genomen beslissing omtrent het wegenvignet en is de mening van minister Geert Bourgeois toegedaan dat de toeristische sector in dit verhaal vergeten wordt. De afgelopen week ontving Plopsa al redelijk wat boze mails van Nederlanders ivm het wegenvignet. Men dringt de Nederlandse bezoekers als het ware de prijs van een extra ticket op, waardoor vele Nederlanders veel minder snel geneigd zullen zijn om een bezoek aan een Plopsa-park of eender welke Belgische toeristische attractie of site te brengen.
De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv
© 2005 - 2009 : PlopsaFansite (Nick Jespers) | About - Contact