Terug naar het nieuwsoverzicht
30-01-2007
Grote werken in Plopsaland De Panne
Onherkenbaar, zo kunnen we de “Inkomzone” van Plopsaland De Panne het beste omschrijven. Buiten in de “Inkomzone” zijn er ook nog grote veranderingen in de “Ploptuin” en in de “Big & Betsy zone”.

Winter is in de pretparken een periode waar er hard gewerkt wordt om nieuwe attracties klaar te stomen en voorbereidingen te treffen voor in de verdere toekomst. In Plopsaland De Panne is dit niet anders. Zo zijn er talloze werken op verschillende plaatsen in het park. De Plopsa-fansite mocht een kijkje gaan nemen en stond verbaasd van de grootscheepse veranderingen die er reeds gebeurd waren en nog moeten gebeuren.

Ploptuin
Kabouter Plop viert dit jaar zijn 10de verjaardag. Dit was meteen ook een goede reden om zijn zone in Plopsaland De Panne grondig in de kijker te zetten. In de “Ploptuin” komen er maar liefst drie nieuwe attracties: “De Konijnenbaan”/”De Haasjes”, “De Kikkers” en “De Lekkende Emmer”. Ook bepaalde thema’s in dit gebied zullen een grote opsmuk krijgen en ook de toiletten krijgen een aangepast Kabouter Plop-thema.

Tijdens ons bezoek werd er nog haastig gewerkt aan de baan van de “Konijnenbaan”, om toch maar gebruik te maken van een flauwe woordspeling. Van “De Kikkers” en “Lekkende Emmer” was er duidelijk nog geen sprake, al is er reeds een waterreservoir aangelegd voor het waterspeeltuig “De Lekkende Emmer”. Verder zijn de “Ballenbaden” en “Springkastelen” verdwenen en is er op deze locatie een doorgang verschenen van de “Ploptuin” naar onder andere de “Piratenzone”.

Big & Betsy-zone
Zoals al langer bekend was 2006 het laatste seizoen dat je kon rondlopen in de “Meli Tuinen”. De huisjes, die nog afstamden uit de MeliPark-tijd, werden de voorbije weken afgebroken en ook zijn er graafwerken bezig. “De Grote Vogelkooi” werd einde seizoen 2005 reeds gesloten, maar toch bleef de grootse vogelvolière er tijdens seizoen 2006 nog staan. Deze winter werd ook de kooi afgebroken.

Aan de oude Hoeve werden ook nog enkele kleine onderhoudswerken uitgevoerd. De “Tuin van Big” is enkele meters verplaatst en heeft nieuw speeltuig: een speeltuig uit de “Ploptuin”. Op de locatie waar voorheen de “Tuin van Big” stond, is nu een wandelpad verschenen.

Inkomzone
De grootste verandering tot op heden blijft echter de “Inkomzone”, alwaar de “Monorail” weg is, net zoals de EHBO-post, het “Verkeerspark” en snoepwinkel “Mevrouw Praline”. Hierdoor ontstaat er een grote open ruimte. Op de locatie van de vroegere EHBO-post komt de nieuwe ingang, en op de locatie van snoepwinkel “Mevrouw Praline” zal het nieuwe “Verkeerspark” verschijnen.

Om de hinder bij de bezoekers te beperken is er begonnen met het afbakenen van de gebieden waar de bezoekers mogen komen en de werf van de nieuwe ingang. Het Plopsa Podium blijft nog gewoon op haar plaats staan, deze zomer zijn er opnieuw 5 nocturnes met Studio 100 figuren.


De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv
© 2005 - 2009 : PlopsaFansite (Nick Jespers) | About - Contact