Terug naar het nieuwsoverzicht
02-09-2008
Het mobiliteitsprobleem naar Plopsaland van de baan?

Foto: Plopsa-fansite (Nick Jespers)
Onderzoeksbureau Vectris heeft de plannen bekend gemaakt dat de verkeersdoorstroming in de dorpskernen van De Panne en Adinkerke moet bevorderen. Het plan bevat ook ideeën om het centrum van Adinkerke te ontlasten van het verkeer richting Plopsaland De Panne.

Een ruime tijd geleden is onderzoeksbureau Vectris gestart met een onderzoek om de verkeersdoorstroming in de dorpskernen van De Panne en deelgemeente Adinkerke, waarin Plopsaland gelegen is, te bevorderen.

Frequentie treinen en tram

Eén van de grote problemen is de doorstroming richting Plopsaland De Panne. Op topdagen zijn er immers ellenlange files naar het park, die vaak tot op de autosnelweg staan. Deze files worden mee veroorzaakt door de hoge frequentie van trein en trams: bezoekers die met de auto komen moeten telkens wachten tot de trein of tram gepasseerd is vooraleer ze verder kunnen rijden naar één van de parkings van het park

De plannen

De plannen van onderzoeksbureau Vectris omvatten verschillende ideeën om de files richting Plopsaland De Panne waarschijnlijk te doen verdwijnen. De eerste aanpassing dient reeds te gebeuren aan de brug en rotonde aan de autossnelweg. Een vermeerdering van het aantal rijstroken moet ervoor zorgen dat mensen die niet naar het park gaan niet nodeloos in de file moeten staan.

Om de dorpskern van Adinkerke te ontlasten voorziet Vectris een nieuwe afrit aan oostelijke kant van de rotonde of toekomstige brug. Deze afrit komt uit op een weg die auto’s, dewelke richting het park rijden, onmiddellijk naar een nieuwe parking laat rijden. Om de doorstroom richting de parking optimaal te bevorderen zal er ook een tunnel voorzien worden onder de treinsporen.

De nieuwe parking zou gelegen zijn aan overkant van de weg waar Plopsaland De Panne gelegen is. In een interview met Het Nieuwsblad laat Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof weten dat er een mogelijkheid bestaat dat er een monorail zal komen, die de bezoekers veilig van de parking naar het park laat gaan. Een andere optie is dat er een voetgangerstunnel komt onder de De Pannelaan.

Enthousiast

Zowel burgemeester Robert Butsraen van De panne als Plopsa-directeur Steve van den Kerkhof kijken enthousiast uit naar de plannen, al moet er nog een hele weg afgelegd worden. Beide personen hopen echter dat de plannen vlug gerealiseerd kunnen worden, omdat zowel Plopsaland De Panne als de dorpskernen van De Panne als Adinkerke hier voordeel bij hebben.

Tekst: Nick Jespers - Plopsa-fansite
Bron: Nieuwsblad.be
Foto/grafiek: Nick Jespers
De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv
© 2005 - 2009 : PlopsaFansite (Nick Jespers) | About - Contact