PlopsaFansite > Nieuws >
Aanpassing gehandicaptenbeleid Plopsa in de maak
DATUM: 2 June 2012 - 09:11 | CATEGORIE: Plopsa, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

“Plopsaland gaat dan toch zijn gehandicaptenbeleid bijsturen”, kopt Het Nieuwsblad vandaag . Het gehandicaptenbeleid kwam in april in opspraak nadat personen met beperking tot de vaststelling kwamen dat de regels voor andersvaliden aangepast waren. Door de aanpassing zijn enkele attracties niet meer toegankelijk voor mensen met een fysieke of mentale beperking. De wijziging van de reglementering kwam er na een risicoanalyse, uitgevoerd door een officiële keuringsinstanties, die volgens het Belgische wetboek strikt opgevolgd moet worden.

De afgelopen maanden kreeg het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding een honderdtal klachten en kreeg ook minister Pascal Smet, bevoegd voor gelijke kansen, vragen rond het item in de Vlaamse Regering. “Plopsaland is een testcase die kan helpen om in alle pretparken de toegankelijkheid te versterken zonder in te boeten op de veiligheid”, verklaarde de minister toen in de pers.

Plopsa zat de voorbije maanden rond de tafel met verschillende bevoegde organisaties, en laat vandaag weten dat “de oplossing dichterbij komt”. Een aanpassing van het KB rond attractieparken zou in de maak zijn, en er worden ook nieuwe afspraken gemaakt rond de aansprakelijkheid.

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+