Naam
NL Sprookjesbos
FR Bois des Contes de Fées
DE Unbekannt
EN Fairy Tale Forest
----
Score
KIDS / 0-3 j. |
KIDS / 3-8 j. |
KIDS / +8 j |
FAMILY |
THRILL |

Informatie

Het Sprookjesbos was één van de eerste attracties van het toenmalige Meli Park. Iconische sprookjes uit de glorietijd van het Sprookjesbos waren de reus uit Klein Duimpje en het indrukwekkende paleis van Alibaba.

Tijdens de omvorming naar Plopsaland De Panne bleef het Sprookjesbos overeind, al was dit niet voor lang. Vanaf 2005 kon je immers geen bezoek meer brengen aan dit legendarische gedeelte en werd er al vlug begonnen met de afbraak van alle sprookjes en decors. In 2006 werd waterachtbaan SuperSplash gebouwd op een groot deel van het voormalige Sprookjesbos. In 2009 eiste de gelanceerde achtbaan Anubis: The Ride een ander deel op.

Het stadje van Hamelen, uit het sprookje 'De Rattenvanger van Hamelen', bleef nog overeind tot na winterseizoen 2009-2010. Daarna werd ook deze laatste scéne van het Sprookjesbos met de grond gelijk gemaakt.

De Plopsa Express, het parktreintje, reed tot en met 3 januari 2010 doorheen dit decor. De ratten waren uiteraard reeds eerder uit het decor gehaald. Het standbeeld van de rattenvanger verdween zo rond de halloweenperiode van seizoen 2009. Het beeld kreeg een plaatsje in het Meli-musuem Meli: Anno 1952.

Themagebied

Inkomzone
Attractietype
Doorloopattractie
Bouwer
Meli Park
Openingsdatum
22 mei 1954
Sluitingsdatum
2005
Rittijd
Niet van toepassing
Aantal voertuigen
Niet van toepassing
Passagiers per voertuig
Niet van toepassing
Foto's
PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws uit Plopsaland De Panne

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.