Wickie Zone

START ONTWERP BOUWFOTO'S

 

Wickie de Viking krijgt in 2013 een eigen themagebied in Plopsaland De Panne, met maar liefst twee gloednieuwe attracties (waterattractie Wickie The Battle en draai-attractie De Grote Golf) en verschillende nieuwe andere voorzieningen, zoals een restaurant, een horecapunt en een winkel.

Geïnspireerd op leefwereld van Wickie en aangevuld met de magie van Plopsa, zal de Wickie Zone vanaf deze zomer toegankelijk zijn.

Aanvalleeeeeen!

Het nieuwe gebied verschijnt achteraan in het park, waar jaren het Groot Theater te vinden was. De showtempel van Plopsaland De Panne stond sinds half 2012 te koop, en werd begin 2013 uiteindelijk ontmanteld voor de bouw van de Wickie Zone. Clown Dobus had de eer om de allerlaatste show te verzorgen in de tent. In de laatste show verwees hij ook naar de

Het park is momenteel een nieuw theatergebouw aan het construeren aan de ingang van het park, wat ook deel uitmaakt van een groter geheel dat daarnaast ook een zwemparadijs en hotel omvat.

Wickie de Viking

Wickie de Viking beleefde in 1974 zijn eerste avontuur. De verhalen uit het dorp Flake, waar de Vikingen wonen, komen verder uit de boeken van Runer Jonsson.

De rechten van het programma kwamen in 2008 in handen van Studio 100 na de overname van het Duitse bedrijf EM.Entertainment. Niet veel later kondigde het Vlaamse mediabedrijf aan dat er een computergeanimeerde remake van Wickie in de maak is.

De eerste aflevering van de vernieuwde reeks zou in 2014 op de buis moeten komen.

Wickie in de andere parken

In 2011 kreeg Wickie zijn eerste eigen attractie in een Plopsa-park: Vic The Ride in Plopsa Coo De vikingjongen is sinds enige tijd ook aanwezig in de overige andere parken, als parkfiguur of als leuk fotopunt waar hij samen met zijn vader Halvar staat.

PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws uit Plopsaland De Panne

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.