Naam
NL De Vleermuis
FR La Chauve-souris
DE Onbekend
EN The Bat
----
Score
KIDS / 0-3 j. |
KIDS / 3-8 j. |
KIDS / +8 j |
FAMILY |
THRILL |

Informatie

Ooit al eens een ritje gemaakt onder de vleugels van een Vleermuis? Grijp dan je kans, want in Plopsaland De Panne ga je in één zucht heel hoog de lucht in en zweef je voorbij het Plop Hamburger Restaurant en de Eendjes van Kabouter Kwebbel.

Deze achtbaan is één van de attracties dat in 2000 opende, samen met het nieuwe Plopsaland. De Vleermuis werd ontwikkeld door Caripro, een Nederlands bedrijf dat niet lang na de opening van de attractie failliet ging.

De attractie is sinds enkele jaren uniek in de wereld. In het Amerikaanse park Legoland California stond tot 2003 een exact kopie van de Vleermuis, maar werd in dat park gesloten en afgebroken vanwege aanhoudende technische problemen en een te lage capaciteit. Een handvol pretparken heeft nog steeds een operationele batflyer, maar dan met slechts één baan en geen linker- en rechterbaan.

Onder de pretparkfans is er heel wat onenigheid over de achtbaan. De ene fan telt de attractie in zijn/haar achtbanenlijstje als één achtbaan, terwijl de ander de attractie aanziet als twee achtbanen. Het meningsverschil is ontstaan omdat zowel de linkerbaan als de rechterbaan volledig onafhankelijk van elkaar werken, op het liftsysteem na. Hierdoor kan de attractie in principe aanzien als twee verschillende attracties.

Themagebied

Ploptuin
Attractietype
Achtbaan
Bouwer
Caripro
Openingsdatum
28 april 2000
Rittijd
Onbekend
Aantal voertuigen
Onbekend
Passagiers per voertuig
Onbekend
Foto's
PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws uit Plopsaland De Panne

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.