Naam
NL Anubis: The Ride
FR Anubis
DE Anubis: The Ride
EN Anubis: The Ride
----
Score
KIDS / 0-3 j. |
KIDS / 3-8 j. |
KIDS / +8 j |
FAMILY |
THRILL |

Informatie

Anubis: The Ride was de eerste achtbaan in een Plopsa-park die je helemaal ondersteboven brengt... letterlijk én figuurlijk. De achtbaan werd gebouwd op het grootste deel van het voormalige Sprookjesbos, en haalt bij de lancering een topsnelheid van zo’n 90 kilometer per uur. Dit maakt de attractie de snelste gelanceerde achtbaan van de Benelux.

Het avontuur van de attractie begint overigens niet als je in het achtbaantreintje stapt, maar al in de wachtrij. Het wachtgedeelte van de attractie is een rondgang door Het Huis Anubis, naar de succesvolle jongerenreeks van Studio 100. Tijdens de wandeling passeer je langs allerlei scènes uit de serie en films.

Het exterieur van het station is een exacte replica van het huis dat dienst deed als Huis Anubis in de gelijknamige reeks van Studio 100. Het kasteel waarop het station van Plopsaland De Panne gebasseerd is staat overigens in Mortsel.

De afgelopen jaren vonden de buitenopnames van de Duitstalige remake van Het Huis Aubis (Das Haus Anubis) en de buitenopnames van de spinoff van de Nederlandstalige reeks (Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard) plaats aan Anubis: The Ride, dit meestal buiten de openingstijden van het park.

Themagebied

Anubis Zone
Attractietype
Gelanceerde achtbaan
Bouwer
Gerstlauer
Openingsdatum
4 april 2009 - afhuring park door Telenet
Openingsdatum
5 april 2009
Rittijd
1 minuut
Aantal voertuigen
3 treintjes
Passagiers per voertuig
6 personen
Foto's
PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws uit Plopsaland De Panne

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.