PlopsaFansite op FacebookPlopsaFansite op TwitterPlopsaFansite op YouTubePlopsaFansite op InstagramPlopsaFansite op FlickrPlopsaqua.be
HOME|NIEUWS COEVORDEN|COO|DE PANNE-Theater-Aqua|HASSELT|HASSLOCH|PLOPSA GROUP
ATTRACTIES|FACILITEITEN|PRAKTISCH|BOUWDOSSIER|NIEUWS|PLOPSAQUA.be
PlopsaFansite > Plopsaland De Panne > Dossiers >
2015: Plopsaqua
 Menu:   PLOPSAQUA NIEUWS ONTWERP BOUWFOTO'S

Plopsaqua wordt een gloednieuw subtropisch zwemparadijs in Plopsaland De Panne. Het gebouw zal tussen het Plopsa Theater en de De Pannelaan gebouwd worden, op de locatie waar voorheen restaurant De Vergulde Fazant en de voormalige parkingang te vinden waren.

De opening van het waterpark is op 22 maart 2015 voorzien. Dit is twee weken eerder dan aanvankelijk voorzien. De oorspronkelijke openingsdatum was 1 april 2015. De capaciteit van het zwembad was, volgens de eerste berichten, gelijktijdig voorzien op 750 à 900 personen. In september 2013 raakte bekend dat de maximale capaciteit van het zwembad verhoogd werd naar 1.250 zwemmers.

Plopsaqua

In het waterpark wil Plopsa, net zoals in het naastgelegen themapark, streven naar een goede balans voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er zal in Plopsaqua plaats zijn voor onder andere peuter- en kleuterbaden, aromatische whrilpoolbaden, een buitengedeelte, een golfslagbad en 6 glijbanen. Voor de geoefende zwemmers komt er ook een 25-meterbad met 4 banen.

Het waterpark zal ook volledig gethematiseerd zijn, met een typische Plopsa-stempel zoals ook in de parken te vinden is. Hoofdfiguur zal Wickie de Viking worden, in een dorpje waar de smeltende sneeuw centraal staat.

De Panne

De Plopsa Group werkt nauw samen met de gemeente De Panne voor de ontwikkeling van het zwembad, zo zullen er speciale tarieven gehanteerd worden voor inwoners van De Panne. Naast een belangrijke toeristische meerwaarde, wordt het waterpark immers ook een belangrijke toevoeging voor de inwoners van of de scholen en groepen uit De Panne en de omringende gemeentes.

"Deze samenwerking is de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad", liet toenmalig burgemeester Robert Butsraen weten bij de aankondiging in juli 2012. Het zwembad van De Panne sloot de deuren op 28 februari 2013.

Bouwvergunning

De bouwaanvraag werd begin juli 2012 ingediend bij de gemeente De Panne, op 2 oktober 2012 volgde de bekendmaking dat de vergunning is toegekend aan Plopsaland nv.

Op 1 oktober 2013 werd het startschot gegeven voor de werken. Enkele maanden later, op 22 april 2014, werd het hoogste punt bereikt. Het betreft de glijbaantoren vanwaar de spectaculaire glijbaan zal vertrekken.

 

Deel deze pagina:

 
 
Dossier
Snelgids
 
Laatste nieuws
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.