Plopsa (groep)
© 2007 Studio 100
Begin april 2000 smolten de verschillende krantenbijlagen van Studio 100 samen tot de Plopsa Krant. Het fel gemaakte resultaat kreeg de naam Plopsa Krant. De Plopsa Krant was destijds een gratis bijlage bij de krant Het Laatste Nieuws.

De Plopsa Krant was een gratis bijlage bij Vlaamse krant Het Laatste Nieuws, waarin de figuren van Studio 100 centraal stonden. Bij de start was het aanbod aan figuren echter nog niet zo groot: Samson & Gert, Kabouter Plop, Wizzy & Woppy en Big & Betsy. Van vliegende superhelden of stoeren zeebonken was er toen immers geen sprake.

Ook al was het aanbod aan figuren niet zo erg groot, het boekje was steeds goed gevuld met heel wat verschillende elementen. De eerste twee pagina's waren telkens voorzien voor lezersbrieven en ingezonden mopjes. Op de andere pagina's kon je spelletjes, stripverhalen en foto-verhalen ontdekken van de Studio 100-figuren.

Midden 2002 verscheen het laatste - en tevens al erg fel afgeslankte - Plopsa Krantje. En dit na ongeveer 200 edities. Eind 2004 verscheen er echter opnieuw een Studio 100-gedeelte in Het Laatste Nieuws, deze keer onder de naam "5 minuutjes voor het slapengaan". Het bleef altijd beperkt tot een halve pagina met enkele spelletjes. Niet veel later werd de rubriek omgedoopt in "5 minuutjes" en verscheen het nog maar één keer per week in plaats van elke dag.

'Derde keer, goede keer' zal men gedacht hebben toen men voor een nieuwe naam voor '5 minuutjes' zocht. De naam werd de Plopsa Pret Pagina, maar dit bleek ook geen succesvolle naam. Na slechts weken verdween het gedeelte uit de krant en van HLN.be.

Tegenwoordig zit er opnieuw een bijlage van Studio 100 bij de krant Het Laatste Nieuws, maar dan onder de naam Studio 100 Krant. Ook in het weekblad Dag Allemaal verschijnt er wekelijks een bijlage van 4 pagina's over de Studio 100-figuren. Deze bijlage heeft de naam Dag Kids gekregen.

 

PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws van Plopsa

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.