Plopsa (groep)
1999
4 oktober

Studio 100 neemt samen met VMMa, het moederbedrijf achter VTM en Kanaaltwee, MeliPark over van de familie Florizoone.

2000
Einde maart

De eerste editie van de Plopsa Krant verschijnt als bijlage bij Het Laatste Nieuws.

29 april

MeliPark is niet meer. Het pret/thema-park heropent de deuren als Plopsaland met tal van nieuwe attracties, restaurants en uiteraard ook de verwelkoming van de gekende Studio 100-figuren.

2001
31 maart

Plopsaland start het 2e seizoen met enkele nieuwe attracties: 'Storm op Zee' en 'De Dansende Fonteinen'. Voor lekkere kipgerechten kan je voortaan ook eten onder een megagrote tafel, bij 'Wizzy's Fornuis'

11 augustus

Plopsaland ontvangt zijn 1.000.000ste bezoeker sinds de opening op 28 april 2000.

2002
30 maart

Nieuw seizoen, nieuwe attracties in Plopsaland. Sinds de seizoenstart van 2002 rijden 'de Tractors' over het erf van Big & Betsy

2003
5 april

'De Koffiekopjes' laten je ronddraaien en swingen in de Wizzy & Woppy Zone.

9 juni

Een nieuwe bezoekersmijlpaal: Plopsaland ontvangt zijn de 2.000.000ste bezoeker!

2004
3 april

Met, terechte, trots opent Plopsaland de gloednieuwe Kasteelzone . Achtbaan 'De Draak' raast voortaan in volle vaart langs Het kasteel van Koning Samson. In de Kermiszone vervoegen een nieuwe gloednieuwe 'Carrousel' en 'De Brandweer' het aanbod van het park.

2005
27 maart

Bumba, de clown uit het nieuwste programma van Studio 100, krijgt zijn eigen show in het Klein Theater. De show is gemaakt voor de allerkleinste bezoekertjes van Plopsaland.

29 april

De eerste steenlegging van Plopsa Indoor Hasselt gebeurt in het bijzijn van Studio 100-baas Gert Verhulst en

14 december

Plopsa (Plopsaland nv) neemt het Waalse pretpark Télécoo, aan de watervallen van Coo, over.

24 december

Plopsa Indoor Hasselt opent de deuren! Met enkele tientallen attracties die volledig overdekt staan, is Plopsa Indoor Hasselt het eerste overdekte themapark van België!

2006
1 april

Een opgeknapt Télécoo heropent de deuren. Diverse onderhoudswerken zorgen ervoor dat het park opnieuw een frisse indruk geeft.

2 april

Plopsaland De Panne start het nieuwe seizoen met enkele grote veranderingen in de Piratenzone. Attractie 'SuperSplash' krijgt een pré-opening: de attractie is geopend, maar nog niet afgewerkt. De officiële opening volgt enkele weken later, samen met de opening van de 'SpringFlyer'.

21 mei

Waterachtbaan 'SuperSplash' en 'SpringFlyer', een metershoge kettingmolen, openen de deuren en zijn volledig afgewerkt.

1 juli

De naam van Télécoo veranderd in Plopsa Coo

Mid 2006

Plopsa wil voor einde 2008 een nieuw, indoor pretpark openen in Nederland. De locatie is vooralsnog onbekend.

26 december

Het K3 Museum overwintert tot 15 maart 2007 in Plopsa Indoor Hasselt.

2007
1 januari

Eén jaar na opening is Plopsa Indoor Hasselt al rendabel. Dit is vlugger dan verwacht voor de Plopsa-groep.

10 maart

De plannen voor het Nederlandse park zijn veranderd. De komst van één park in Nederland staat al vast, de locatie is momenteel nog onbekend. Er is wel een optie voor een tweede park.

31 maart

In Plopsa Coo opent het nieuwe themagebied "Vieux Coo": een statig plein met enkele nieuwe attracties. Tevens werd de Karting voorzien van een nieuwe asfaltlaag en kreeg het ook een nieuw station.

2 april

Plopsaland De Panne opent opnieuw de deuren met drie nieuwe attracties in een opgeknapte Ploptuin: De Kikkers, De Konijntjes en de Emmer.

16 juni

In Hasseltse Demerstraat opent de tweede externe (buiten de Plopsa-pretparken) Plopsa Winkel.

5 juli

Het nieuwste én tevens eerste Nederlandse Plopsa-park zal gelegen zijn in Coevorden, nabij één Centre Parcs-gebied in deelgemeente Dalen. De opening is voorzien voor december 2008

3 december

Plopsa toont interesse om de jeugdwerking van voetbalclub KV Turnhout over te nemen. Volgens het bestuur van de voetbalclub zou het zelfs gaan om een overname van de volledige voetbalclub. Enkele dagen later volgt de mededeling dat de overname niet doorgaat.

22 december

Plopsaland De Panne opent voor het eerst de deuren tijdens de kerstvakantie, en dit in samenwerking met Ketnet. De eerste winteropening gaat van start met een leuke actie voor Music For Life: 48 uur lang rondjes draaien in de Carrousel!

2008
16 maart

Tijdens de Plopsa Wintermeeting, een bijeenkomst van Plopsa/pretpark-fans, maakt algemeen directeur Steve Van den Kerkhof bekend dat je vanaf 2009 voor het eerst overdekop zal kunnen gaan in 'n Plopsa-park. Plopsaland De Panne pakt namelijk uit met 'n inversie coaster!

22 maart

Ook in dit nieuwe seizoen pakt Plopsaland De Panne weer uit met enkele nieuwe attractie, en dit zelfs in een volledig nieuw themagebied! De Mega Mindy Zone bevat naast de nieuwe 'Mega Mindy Jetski' ook nog de 'Vliegende Fietsen'. Deze laatste vinden we sinds dezelfde dag ook terug in Plopsa Coo, waar voortaan ook 'De Konijntjes' rondhuppelen.

11 juli

Er is weer wat meer info bekend over de nieuwe achtbaan van Plopsaland De Panne. Het gaat om een gelanceerde achtbaan van de Duitse bouwer Gerstlauer. De attractie zal gelegen zijn in het voormalige sprookjesbos, de ingang zal zich bevinden rechts van het restaurant Piratengrill.

2009
28 januari

De Vliegende Fietsen openen in Plopsa Indoor Hasselt. De superheldin van Studio 100 vliegt voortaan ook letterlijk door het park!

25 februari

Enkele Nederlandse kranten maken bekend dat Plopsa de plannen voor de bouw van een tweede Nederlandse Plopsa-park, in Rotterdam, heeft opgeborgen. Enkele dagen later volgt echter een persbericht waarin Plopsa dit formeel tegenspreekt.

4 april

Plopsa Coo gaat het nieuwe seizoen van start met voornamelijk infrastructurele werken. Zo veranderde de Beach Polyp van kermisuitbater Lauwers in de sfeervolle Piet Piraat Octopus en werden er her en der in het park verschillende nieuwe decoratieve elementen toegevoegd.

5 april

Anubis: The Ride maakt haar aller eerste publieke ritjes. Een unieke sensatie, dat je Plopsaland De Panne op vele manieren laat (her)ontdekken.

5 juli

Plopsa Indoor Hasselt verwelkomt zijn miljoenste bezoeker sinds de opening einde 2005.

5 augustus

Plopsa krijgt - na twee jaar - de toestemming om de 'Sterrentoren', een StarFlyer-attractie die vergelijkbaar is met de 'SpringFlyer' van Plopsaland De Panne, te bouwen!

9 september

Om de eerste steenlegging van Plopsa Indoor Coevorden - het eerste Nederlandse Plopsa-park - in de kijker te zetten, maken Studio 100-baas Hans Bourlon, acteur Louis Talpe en enkele andere Bekende Vlamingen een fietstocht van Hasselt naar Coevorden.

10 september

Na één dagje fietsen komen de fietsers aan in Coevorden, nabij het nieuwe Plopsa Indoor-park. De eerste steenlegging van Plopsa Indoor Coevorden is een feit!

2010
26 februari

De afbraak van de uitkijktoren Panoramic is van start gegaan. Tegen de seizoensstart van Plopsaland De Panne moet de toren volledig afgebroken zijn.

3 april

Het nieuwe seizoen van Plopsa Coo gaat van start met een nieuwe attractie: Mega Mindy Flyer. Deze metershoge kettingmolen geeft je een mooi overzicht over de pracht van de Ardennen. Achterin het park opent 'Place Sequoia', een nieuw plein.

4 april

Plopsaland De Panne zet dit seizoen de tiende verjaardag van het park centraal, met enkele decoratieve toevoegingen. Grootste investering is de vernieuwing van de ingang van het Bos van Plop.

5 april

In de drie Plopsa-parken (Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo) verbreekt Plopsa het wereldrecord paaseierenrapen. De bezoekers van de drie parken vonden maar liefst 709.548 eitjes!

28 april

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof verklapt in een Vlaamse krant dat Plopsa Coo in 2011 kan uitpakken met een spinning coaster!

29 april

Dubbel feest! Plopsaland De Panne opende exact tien jaar eerder de deuren en Plopsa Indoor Coevorden opent feestelijk de deuren voor tientallen genodigden en met de aanwezigheid van bijna alle figuren van Studio 100!

17 juli

In Plopsaland De Panne krijgt de gekende broodjeszaak Panos een uitgiftepunt op het Dorpsplein.

4 augustus

Nog voor het jaareinde zal het buitengebied van Plopsa Indoor Hasselt een grote makeover ondergaan. Het bestaande gebied gaat op de schop en zal groter worden. Nieuw in de eerste fase zijn de 'Dansende Fonteinen'.

25 september

De Plopsa Winkel in het Wijnegem Shopping Center heropent met enkele speciale themahoeken waar de figuren van Studio 100 centraal staan. De winkel is achteraan ook iets groter geworden.

6 oktober

Plopsa bundelt op Facebook alle parken op één pagina, die kortweg de naam "Plopsa" krijgt. Het park zal in de toekomst het kanaal gebruiken om te communiceren met de talrijke fans: http://facebook.com/Plopsaparken

16 oktober

Na enkele weken werken heropent de Buitenzone van Plopsa Indoor Hasselt met het aangepaste parcours van het Verkeerspark en de gloednieuwe Dansende Fonteinen.

3 november

Plopsa koopt het Duitse pretpark Holiday Park. Het park zal in eerste instantie de thuisbasis worden voor de figuren uit de grote catalogus van Studio 100 Media zoals Maja de Bij, Wickie de Viking en Tabaluga.

26 november

In Plopsaland De Panne opent in 2011 Majaland, een weerbestendig themagedeelte waar Maja de Bij centraal zal staan. Het gebied zal zo'n 10 attracties tellen.

25 december

Plopsa Indoor Hasselt is op kerstdag exclusief én volledig gratis open voor 2.400 kansarmen. Aan de attracties en in de horeca staan - volledig vrijwillig - de (directie-)medewerkers uit alle vestigingen van Plopsa.

2011
3 februari

Holiday Park opent dit jaar enkele nieuwe attracties zoals de Dansende Fonteinen. Daarnaast zullen er ook heel wat aanpassingen gebeuren wat de decoratie betreft. De vrijevaltoren zal bijvoorbeeld het thema "Das Haus Anubis" krijgen.

9 april

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo starten het seizoen met enkele nieuwe parkfiguren: Maya de Bij en Wickie de Viking. Later in het seizoen zal dit aanbod verder uitgebreid worden met Flip (de groene Sprinkhaan uit Maya de Bij) en Halvar (de vader van Wickie de Viking).

16 april

In het Duitse Hassloch gaat het eerste seizoen van Holiday Park onder de vlag van Plopsa van start. Nieuw bij de start van het seizoen zijn Holly's Verkeerspark en De Dansende Fonteinen. Later in het seizoen openen de andere nieuwigheden.

28 mei

In het fotografiemuseum van Charleroi gaat een tentoonstelling van start waar Meli Park, de voorganger van Plopsaland De Panne, centraal staat. In de expositieruimte staan o.a. ook animatronics uit de darkride 'Apirama' tentoongesteld.

25 juni

Plopsa Coo heeft een nieuwe attractie! Vicky The Ride is een spinning coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer, die eerder ook Anubis The Ride (in Plopsaland De Panne) mocht afleveren. Plopsa investeerde zo'n 3,5 miljoen euro in de achtbaan en decoratie.

1 juli

Holiday Park opent de belangrijkste investering van dit seizoen. Tabaluga's Abenteuer neemt bezoekers mee langs de wereld van draakje Tabaluga. Ook alle andere nieuwigheden - Majas Blumenturm, Flip Der Grashüpfer en Herr Frosch - zijn operationeel.

25 juni

Plopsa Coo heeft een nieuwe attractie! Vicky The Ride is een spinning coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer, die eerder ook Anubis The Ride (in Plopsaland De Panne) mocht afleveren. Plopsa investeerde zo'n 3,5 miljoen euro in de achtbaan en decoratie.

3 juli

Mayaland opent de deuren in Plopsaland De Panne. Het overdekte themagedeelte telt een tiental attracties. Met een kostenplaatje van bijna 8 miljoen euro, is het één van de duurste investeringen ooit in De Panne.

11 september

Naar aanleiding van Open Monumentendag is restaurant en voormalig kantoorgebouw 'De Vergulden Fazant' vandaag geopend voor het publiek. Enkele familieleden van de familie Florizoone, de voormalige eigenaars van "de Meli", zijn aanwezig voor historische uitleg over het gebouw. In 2012 zal het gebouw afgebroken worden.

22 november

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo zijn opgenomen in Google Street View. De 'trike' van het internationale mediabedrijf fietste respectievelijk in oktober 2010 en in het voorjaar door de parken.

 

PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws van Plopsa

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.