Plopsa (groep)
© 2007 Studio 100
Tussen 17 februari 2007 en 9 april 2011 had Studio 100 ook een eigen programmagedeelte op de Waalse televisie, en dit onder de noemer "Plopsa". Het maakte een doorstart onder de naam "Club Studio 100".

Plopsa betekende voor de Franstalige kids een eerste kennismaking met de figuren van Studio 100. Speciaal voor het programmagedeelte Plopsa werd de reeks "Kabouter Plop" heropgenomen met Franstalige acteurs. Gastheer en -hond van dienst waren Fred & Samson, die samen met Plopsa geïntroduceerd werden.

Oorspronkelijk omvatte het programmagedeelte enkel de afleveringen van Lutin Plop, Wizzy & Woppy en Bumba. Later kwamen hier ook afleveringen van Piet Piraat (Pat le Pirate) bij. De Franstalige afleveringen van Mega Mindy werden niet onder het label Plopsa uitgezonden, maar kwamen iets later op dag op de buis.

Op 9 april 2011 werd het concept van het programma en de naam van het programmagedeelte aangepast. Fred & Samson verdween als presentatieduo, maar kregen wel een eigen programma - le Grenier de Fred & Samson (De Zolder van Fred & Samson) in het uitzendblok in de plaats. Grootste aanpassing gebeurde in de naam van het programmagedeelte. De naam veranderde van 'Plopsa' naar 'Club Studio 100', en kreeg een logo dat sterk lijkt op dat van Studio 100 TV. Daarnaast werd het programma gedeelte flink in uitzendtijd uitgebreid, en kwamen ook de producties van Studio 100 Media in de schijnwerper.

Vanuit Vlaanderen is Club RTL enkel te bekijken via de digitale televisiepakketten van bijvoorbeeld Belgacom TV en Telenet. Voor meer informatie kan je steeds surfen naar de Franstalige Studio 100-website: www.plopsa.tv

 

PlopsaFansite

Plopsa

PlopsaFansite Recent nieuws van Plopsa

Plopsa, de groep
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)
Holiday Park, Hassloch (DE)

 

 
Your PHP installation appears to be missing the MySQL extension which is required by WordPress.